Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Onderwijsavond met Sabine Severiens

19 november 2020 @ 19:30 - 21:30

Sabine Severiens is de tweede spreker in de serie NIVOZ-onderwijsavonden met als jaarthema De pedagogische opdracht van onderwijs. Severiens is  bijzonder hoogleraar Onderwijskunde aan de Erasmus Universiteit en richt zich in haar lezing vooral op onderwijs in de grote stad, waarbij sprake is van superdiversiteit/ongelijkheid.

 

De manier waarop wij ons onderwijs organiseren past niet bij de uitdagingen waarvoor het wordt gesteld: grote diversiteit aan leerlingen, etnisch, sociaal economisch, cultureel, religieus en biografisch. Dit brengt grote verschillen in startpositie mee voor de processen van acculturatie en voor de intellectuele en persoonsvorming. Wat is het wenselijke onderwijspedagogische antwoord daarop, gerekend een liberale democratie en rechtstaat en een daarmee samenhangende traditie van individuele verantwoordelijkheid? Voorts, welke onderwijspraktijk kan het hoofd bieden aan de sterke neiging tot onderpresteren in functie van de grote verschillen in startpositie?

Het belangrijkste thema in Severiens’werk is onderwijsongelijkheid. Hierbij richt ze zich bijvoorbeeld op lesgeven in diverse klassen en het versterken van professionele capaciteit. Meer recentelijk doet ze verschillende projecten op het gebied van mentoring en grootstedelijk talent. Daarnaast is ze de wetenschappelijk trekker van de Kenniswerkplaats Rotterdams talent, een expertisenetwerk waarin de gemeente en de universiteit samenwerken aan de kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs. En Severiens participeert in Sirius, een Europees beleidsnetwerk dat beoogt de onderwijspositie van kinderen met een migrantenachtergrond te verbeteren.

Severiens heeft een groot aantal publicaties op haar naam staan in wetenschappelijke tijdschriften als Research in Higher EducationHigher Education en Journal of Educational Psychology.

Lees meer over het  jaarthema van de NIVOZ-Onderwijsavonden De pedagogische opdracht van onderwijs: https://nivoz.nl/nl/jaarthema-in-2020-2021-de-pedagogische-opdracht-van-onderwijs

 

Locatie, tijd en aanmelden

De NIVOZ-onderwijsavonden vinden normaliter plaats in het sfeervolle theater Maitland, landgoed De Horst, De Horst 1 in Driebergen. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur inloop.
Vanwege RIVM-maatregelen informeert NIVOZ de deelnemers vooraf over de plannen met de onderwijsavond.

De entreeprijs voor de onderwijsavond wordt nader bepaald. Zie voor nadere info en aanmelden de site van NIVOZ: https://nivoz.nl/nl/onderwijsavond-met-sabine-severiens-de-pedagogische-opdracht-en-superdiversiteit/ongelijkheid


Onderwijsavonden seizoen 2020 – 2021

Gegevens

Datum:
19 november 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer