Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale Dag van de Rechten van het kind

20 november 2020

Vrijdag 20 november 2020 wordt de Internationale Dag van de Rechten van het kind gevierd – Universal Children’s Day.

UNICEF en de Verenigde Naties hebben op 20 november 1989 een verdrag aangenomen waarin de basisrechten van alle kinderen ter wereld zijn vastgelegd. Inmiddels is het verdrag door 191 van de 193 landen op de wereld ondertekend. De landen verplichten zich hiermee tot het beschermen van de rechten van kinderen in hun land. Ieder land moet elke vijf jaar rapport uitbrengen aan een speciale commissie in Genève. UNICEF heeft een belangrijke taak bij het toezicht op de naleving van het verdrag. Ook Nederland moet verslag uitbrengen aan de Commissie voor de Rechten van het Kind in Genève.

Het Kinderrechtenverdrag bestaat uit 54 artikelen die ongeveer alles waar kinderen mee te maken kunnen krijgen raken. Als kind heb je recht op een veilig en gezond leven waarbij je in goede gezondheid kunt opgroeien bij je familie, naar school kunt en kunt spelen. Ook heb je recht op een eigen identiteit, geloof, cultuur en meningsuiting en moet je beschermd worden tegen mishandeling, (oorlogs)geweld en uitbuiting.

Aanbevolen: Het recht op onderwijs in tijden van crisis, speciale blog in het kader van de Dag van de Rechten van het kind. Leiden Pedagogiek, 16 november 2020: https://leidenpedagogiekblog.nl/articles/het-recht-op-onderwijs-in-tijden-van-crisis

Internationale Dag van de Rechten van het Kind, Raad voor de Kinderbescherming: www.kinderbescherming.nl

Kinderrechten: www.kinderrechten.nl

Gegevens

Datum:
20 november 2020
Evenement Categorie:

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer