Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Makersbijeenkomst

26 januari 2023 @ 20:00 - 22:00

Wat hebben onze ambachtslieden en makers nodig om in Amsterdam te blijven? Een open bijeenkomst en brainstorm.

Alle makers uit Amsterdam zijn uitgenodigd om mee te praten! De ruimte in de stad Amsterdam is schaars, zo ook voor de makers. Veel schoenmakers, lassers, houtbewerkers en andere makers dreigen de stad te moeten verlaten vanwege tijdelijke contracten en een tekort aan betaalbare ruimtes of personeel. Dit terwijl de stad ze nodig zijn en bijdragen aan een duurzame en complete stad.

Makers zijn welkom in Pakhuis de Zwijger om hun belangen te bespreken en te formuleren wat zij nodig hebben voor een blijvende aanwezigheid in Amsterdam. Deze avond is een voorbereiding op een latere bijeenkomst in het voorjaar. Dan komt er een gesprek met bestuurders en vastgoedpartijen over meer perspectief voor makers in de stad. Deze avond vindt plaats in het kader van het Centrinno-project*).

Datum en tijd: Donderdag 26 januari 2023, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Studio, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Gratis

Aanmelden en meer info bij Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/makersbijeenkomst

 

*)  Centrinno

Hoe kunnen we industrieel erfgoed in de stad behouden en daar een nieuwe draai aan geven  zodat het een rol krijgt in een nieuwe, lokale maakeconomie? En hoe zorgen we dat alle creatieve en sociale makers niet de stad worden uitgeduwd vanwege te grote grond- en huurprijzen? Binnen het Europese project CENTRINNO laat Pakhuis de Zwijger, samen met Waag en het Hout- en Maubileringscollege, de waarde van makerschap in de stad zien.

Gegevens

Datum:
26 januari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer