Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

LPB congres Into a new decade

20 november 2019 - 22 november 2019

Het LPB congres vindt plaats in Capelle aan den IJssel op 20, 21 en 22 november 2019.

LPB is een netwerkorganisatie van en voor professionals die werkzaam zijn in de wijkaanpak. Regisseurs, pioniers, intermediairs, bruggenbouwers, voorlopers … wijkambtenaren die op zoek gaan naar de grenzen van hun vakgebied – en die over de grenzen heen kijken.
De belangrijkste doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het uitwisselen van kennis over en ervaring met wijkgericht werken.

Het congres is te beschouwen als een expeditie naar de samenleving van de toekomst. De samenleving in onze steden, dorpen, wijken en buurten. Er zijn genoeg vraagstukken en dilemma’s met gevolgen voor het publieke domein en de professionals die er werken. Ligt de oplossing in de wijk of in het dorp verderop? Over welke gevolgen hebben we het? En hoe zijn die van invloed op het werk? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen meedoet, iedereen alles weet, zeggenschap heeft en gelukkig is?

Op donderdag 21 november is er een ochtendprogramma met sprekers als Hamit Karakus (programmadirecteur Platform 31), theatermaker Wendy Hoogendijk en expeditieleider Melvin Redeker. Dit programma geeft de noodzakelijke voorbereiding op de verdiepende expeditie ’s middags, met inspirerende colleges en workshops. Er is keuze uit vier expedities:

 • Expeditie A: De inclusieve samenleving. Doet iedereen mee?
  De samenleving wordt steeds mondiger. De één z’n vrijheid is de ander z’n grens. We zetten in op inclusie en participatie in steden en dorpen. Maar houden we rekening met echt iedereen? Is die inclusieve samenleving wel zo inclusief? Voelt iedereen zich betrokken en eerlijk behandeld? Wordt niemand uitgesloten?
 • Expeditie B: De gelukkige samenleving. Is iedereen tevreden?
  Met de toenemende vergrijzing speelt eenzaamheid een steeds grotere rol, op de stad en op het platteland. Ook jongeren vereenzamen. Het is een kenmerk van onze steeds individueler wordende samenleving. Zijn we nog wel gelukkig? Is iedereen tevreden? Of gaan we op weg naar de ontevreden samenleving?
 • Expeditie C: De democratische samenleving. Heeft iedereen zeggenschap?
  Groepen mensen komen steeds meer tegenover elkaar te staan. Met de volle aandacht voor de boze burger. Degene met de grootste mond lijkt het debat te domineren. Is democratie niet meer dan de helft + 1? Misschien zijn we op weg naar een autoritaire samenleving? Heeft iedereen wel voldoende zeggenschap?
 • Expeditie D: De slimme samenleving. Mag iedereen alles weten?
  Technologie en digitalisering ontwikkelen zich razendsnel. De grens tussen onze fysieke en virtuele leefwereld vervaagt. Steden worden smart cities. Is dat echt slim? Gaan we echt vooruit doordat we alles weten? Of zijn we nog onwetend? Mag iedereen alles weten?

Een onderdeel van het programma wordt verzorgd door Guido Rijnja. Hij neemt de deelnemer mee in een verdiepende masterclass rondom dilemmalogica. Theoretisch? Zeker niet. Rijnja roept op vooraf dilemma’s en schurende vraagstukken met hem te delen. Hoe ben je daarmee omgegaan? Waar ben je tegenaan gelopen? Wat ging juist goed? Hoe had het anders gekund? Tijdens een goede intervisie-sessie help je jezelf en collega’s, gebaseerd op de praktische handvatten van Guido Rijnja.
 
Datum: Woensdag, donderdag en vrijdag 20, 21 en 22 november 2019
Plaats: Diverse locaties in Capelle aan den IJssel
Entree: € 399,- ex btw; € 549,- ex btw; € 99,- ex btw
 
Aanmelden, volledig programma, info over accommodatie bij LPB congres: http://lpb.nl/congres-2019/

LPB congres 2019

Gegevens

Begin:
20 november 2019
Einde:
22 november 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Capelle aan den IJssel

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer