Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunnen we het licht zien?

9 april 2024

Kunnen we het licht zien?. Theatercollege door Sylvia Pont in Delft op 9 april 2024.

Leer het licht te ontdekken met professor Sylvia Pont! In deze interactieve lezing laat Pont je het licht zien. Letterlijk en figuurlijk, door waarneming, optica en ontwerpen met elkaar te verbinden en door wetenschap, kunst en techniek samen te brengen.

In een Wunderkammer van visuele lichteffecten laat Pont de verwondering zien die bijvoorbeeld Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer zouden hebben ervaren bij hun ontdekkingen, maar soms geldt ook: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”. (Johan Cruijff). In de lezing worden voorbeelden getoond en besproken en word je uitgenodigd om mee te doen met testjes om het licht te ontdekken.

Sylvia Pont is Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar ‘Perceptuele intelligentie’ aan de TU Delft. Haar voornaamste interesses zijn lichtontwerp, visuele communicatie van licht, materiaal, vorm en ruimte, het onderzoeken en ontwerpen van visuele vormpresentatie en stofuitdrukking in kunst.

Datum en tijd: Dinsdag 9 april 2024; aanvang 20:15 uur
Plaats: Theater de Veste, Vesteplein 1, Delft
Entree: € 10,- of € 12,-

Bestellen tickets, volledig programma en meer info bij Theater de Veste: www.theaterdeveste.nl/programma/9106/theatercollege-sylvia-pont/kunnen-we-het-licht-zien

Gegevens

Datum:
9 april 2024
Evenement Categorie:

Locatie

Delft

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer