Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kom in actie voor de zorg!

5 september 2020

Zaterdag 5 september 2020 vindt er een actiedag plaats voor de zorg. Op die dag begint het nieuwe politieke jaar en staat Prinsjesdag voor de deur. Het moment om je in te zetten voor verandering.

De zorgmedewerkers kregen applaus. Meer dan terecht, want onder zeer moeilijke omstandigheden deden zij de afgelopen maanden hun werk in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en in de thuiszorg. Maar dank en hulde is niet genoeg. Het kabinet wil er nog steeds niet aan, maar het zorgpersoneel verdient een betere beloning.

De actiedag, georganiseerd door vakbonden NU91, CNV en FNV en politieke partijen SP, GroenLinks en PvdA, gaat om een structurele salarisverhoging en meer waardering voor de zorgverleners. Woordvoerder van NU91 Femke van der Palen: “Iedereen weet inmiddels dat zorgmedewerkers onmisbaar zijn om de Nederlandse samenleving draaiende te houden. Iedereen erként dat ook, inclusief politici. Maar het blijft bij woorden en de daden zijn er niet”.

Aanleiding tot de actiedag is afwijzing van de motie van de Tweede Kamerleden Marijnissen (SP) en Asscher (PvdA). In de motie werd gepleit voor een structurele loonsverhoging en verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor zorgpersoneel.

Er zou een demonstratie plaatsvinden op het Malieveld, maar vanwege de coronamaatregelen gaat die niet door. Daarvoor in de plaats komt de online-actie – vanaf 14.00 uur – en de schoenenactie*).
Een andere manier om een bijdrage te leveren is de petitie ondertekenen: Ga naar https://doemee.sp.nl/zorg/actiedag

Onderzoek

FNV is een onderzoek gestart: Hoe denk jij als zorgmedewerker over corona en je werk? Voel jij je voldoende gewaardeerd? Heeft de coronacrisis jou fysiek of mentaal uitgeput? Maak je je zorgen over je veiligheid of over een tweede coronagolf? Voel jij je in de kou gezet door de politiek? Meedoen aan het onderzoek kan tot 31 augustus 2020. Ga naar:
www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2020/08/hoe-denk-jij-als-zorgmedewerker-over-corona

*) Schoenen op het Malieveld voor de zorg, SP, 31 augustus 2020: www.sp.nl

Meer info bij SP: https://doemee.sp.nl/zorg/actiedag

Zie ook Verzorgenden woest op Kamerleden, protestactie voorbereid, TVV voor verzorgenden, 17 augustus 2020: TVV voor verzorgenden: www.tvvtotaal.nl/verzorgenden-woest-op-kamerleden-protestactie-voorbereid/

Gegevens

Datum:
5 september 2020
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer