Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoogbegaafdheid als sleutel tot innovatie

22 juni 2022 @ 09:15 - 16:00

Congres over hoogbegaafdheid en werken bij de politie in Utrecht op 22 juni 2022.
 
Twee à vier procent van de mensen is hoogbegaafd. Dan hebben we het bij de Nationale Politie al over ongeveer 1200 – 2500 collega’s. Het kan zijn dat je ooit (als kind of op latere leeftijd) getest bent op hoogbegaafdheid, maar dat is absoluut niet noodzakelijk. De vraag of je wel of niet hoogbegaafd bent, doet er niet toe. Het belangrijkste is dat je je herkent in een aantal kenmerken ervan.
 
Waar experts het over eens zijn: hoogbegaafdheid is meer dan alleen een IQ-score boven de 130 – sterker nog, in moderne literatuur over dit onderwerp wordt zelfs afstand van de ‘IQ-eis’ genomen. Naast intelligentie zijn ook creativiteit en motivatie kenmerkend. Een veelgebruikte definitie is de omschrijving van het Delphi-model: “Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.” Deze eigenschappen maken het voor een hoogbegaafde werknemer mogelijk om zeer complexe vraagstukken om te zetten in creatieve en praktische oplossingen. Daar beleeft de werknemer plezier aan, en het geeft het team een boost. Ook de politieorganisatie en de samenleving hebben hier uiteindelijk baat bij.
 
Het congres is er niet alleen voor hoogbegaafden, maar ook voor leidinggevenden. Als leidinggevenden goed geïnformeerd zijn over hoogbegaafdheid, dan zijn ze beter in staat om te zien dat kenmerken die op het eerste gezicht overdreven lijken, misschien wel in de juiste verhouding staan voor innovatie en buitengewone bijdragen.
 
Uitgenodigd voor de lezingen en de workshops op het congres zijn vier van ’s lands beste experts op het gebied van hoogbegaafheid op de werkvloer. Er is plek voor 275 mensen in de zaal.
 
Datum en tijd: Woensdag 22 juni 2022
Plaats: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
Aanmelden vooraf verplicht
 
Het plenaire gedeelte van het congres is te volgen via livestream.
 
Volledig programma, aanmelden en meer info op: https://hoogbegaafdheid-sleutel-tot-innovatie.yellenge.nl/

Gegevens

Datum:
22 juni 2022
Tijd:
09:15 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer