Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Grote geopolitieke college

21 oktober 2021 @ 19:30 - 21:00

Haagsch College organiseert in Den Haag op 21 oktober 2021 Het grote geopolitieke college, door Jonathan Holslag over de wereldpolitiek na 1989.

Het jaar 1989 luidde een ongekende periode in vrijheid en welvaart in. Eindelijk werd de rest van de wereld ook onderdeel van de Westerse wereldorde. Dertig jaar later zijn we een illusie armer. De democratie staat wereldwijd onder druk, de ongelijkheid groeit en het Westen staat in overlevingsstand.

Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Jonathan Holslag analyseert in Het Grote geopolitieke college, naar aanleiding van zijn nieuwe boek Van Muur tot Muur, hoe het Westen de greep op haar eigen toekomst verloor. Aan de hand van krachtige voorbeelden ontleent hij de onderliggende factoren die buiten beeld blijven in de dagelijkse stroom van nieuws en ophef.

Holslag laat zien waarom machten als China en Rusland succesvol alternatieven ontwikkelden. Niet vanwege hun eigen kracht, maar vooral doordat het Westen faalde. Welke lessen moeten we trekken van misstappen in onze recente geschiedenis? En hoe kunnen we weer opnieuw de toekomst van de wereld vormgeven?

Jonathan Holslag is politicoloog aan de Vrije Universiteit Brussel, gespecialiseerd in internationale politiek en schrijver van verschillende boeken waaronder zijn nieuwste boek: Van Muur tot Muur – de wereldpolitiek sinds 1989.

Het Grote geopolitieke college wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College.
 
Datum en tijd: Donderdag  21 oktober 2021, van 19.30 – 21.00 uur (geen pauze); Inloop zaal vanaf 19.00 uur. Vanaf 18.00 welkom in het restaurant van Nieuwspoort; maaltijd Chef’s Special kost € 13,50
Plaats: Internationaal perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
 
Bestellen tickets en meer info bij Nieuwspoort: www.nieuwspoort.nl/agenda/overzicht/het-grote-geopolitieke-college/
 
Reserveren livestream tickets € 7,50 p.p. bij Haagsch College: www.haagschcollege.nl/winkelmand

Gegevens

Datum:
21 oktober 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer