Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groningse Nacht van de Filosofie: Het uur van de waarheid

17 april 2020 @ 20:00 - 18 april 2020 @ 00:00

De Groningse Nacht van de Filosofie 2020 vindt plaats op vrijdag 17 april 2020. Thema: Het uur van de waarheid.

 

Filosofen van alle tijden hielden zich bezig met het begrip waarheid. En in deze tijd van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit. Het zijn turbulente tijden, tijden van doemscenario’s, maar ook van visionaire vergezichten. Welke kant gaat het op? Wie spreekt de waarheid? Is waarheid voor iedereen hetzelfde? Hoe geloofwaardig is de wetenschap? En wie bepaalt wat waar is en wat niet? Misschien moeten we alles niet zo serieus nemen en kan de humor ons nog redden. Maar wat voor humor dan? Wat is humor eigenlijk? Cynisme?

 

Tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie gaan meer dan 25 sprekers – onder wie Philipp Blom, Barbara Stok, Daan Roovers – op zoek naar de waarheid, de grap en het goede in de mens in een boordevol programma met lezingen, gesprekken, filosofische discussies en debatten. Van de partijd is ook De Speld.

 

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking tussen de Faculteit Wijsbegeerte, Studium Generale en het Forum Groningen.

 

Datum en tijd:  Vrijdag 17 april 2020, van 20:00 – 00:00 uur
Plaats:Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen
Entree: Tickets vanaf 12 maart verkrijgbaar

 

Aanmelden en meer info bij Studium Generale Groningen: https://sggroningen.nl/evenement/groningse-nacht-van-de-filosofie-2020?language_content_entity=und

 

Gegevens

Begin:
17 april 2020 @ 20:00
Einde:
18 april 2020 @ 00:00

Locatie

Groningen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer