Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goed werk! Karaktervorming bij professionals

3 oktober 2018 | 13:30 - 17:30

Op woensdag 3 oktober 2018 is er een seminar in Nijmegen over Goed werk! Karaktervorming bij professionals.

Onderwijs is meer dan kennisoverdracht; het vraagt onderwijsheid. En zorg gaat over meer dan medische handelingen; het vraagt zorgzaamheid. Naast vakkennis is dus karakter nodig om het werk goed te doen. Dat geldt voor professionals in alle beroepsdomeinen. Maar hoe ontwikkel je karakter?

Het seminar Goed werk biedt, naast de bijdragen van de centrale sprekers Kees Boele en Anne-Miek Vroom, een breed aanbod van workshops. Hierin staan voorbeelden centraal van hoe in opleiding en werkveld karaktervorming bij (aankomende) professionals te stimuleren.

Programma Goed werk

13.00 Ontvangst
13.30 Centrale sprekers Kees Boele en Anne-Miek Vroom

  • Antibarbari 2.0. Het belang van wijsheid voor docenten in het onderwijs.
    dr. Kees Boele, voorzitter College van Bestuur Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Kun je aandacht trainen?
    Een vraaggesprek over deugden van zorgprofessionals vanuit patiëntenperspectief met drs. Anne-Miek Vroom, directeur van stichting IKONE die zich inzet voor de kwaliteit van leven van mensen met een levensbepalende, chronische, fysieke ziekte.

14.30 1e workshopronde
15.30 2e workshopronde
16.30 Plenaire afsluiting
17.00 Einde

Datum en tijd: Woensdag 3 oktober 2018, van 13.30 – 17.30 uur
Plaats: Radboudumc, Hippocrateszaal, Geert Grooteplein 21, Nijmegen
Entree:  € 25,00

Volledig programma en aanmelden bij Radboudumc: www.radboudumc.nl/onderwijs/events/alle-events/9382-symposium-goed-werk-aandacht-voor-karaktervorming-bij-professionals

Karakter, deugden voor professionals

Omslag 'Karakter. Deugden voor professionals'.Aanleiding voor het seminar is het verschijnen van het boek Karakter, deugden voor professionals onder redactie van  Wouter Sanderse en Jos Kole bij ISVW Uitgevers (Internationale School van Wijsbegeerte).
In het boek wordt behalve voor zorg en onderwijs voor zes andere professionele domeinen de betekenis uitgewerkt van ‘karakter’ hebben en de manier waarop karakter ontwikkeld kan worden.

Het boek kan tijdens het seminar tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeschaft. Meer info over Karakter: https://isvw.nl/wp-content/uploads/2018/02/INTRO.KARAKTER.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
3 oktober 2018
Tijd:
13:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen