Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Socratesbeker 2024

10 april 2024 @ 19:00 - 20:00

De Socratesbeker is de prijs voor het prikkelendste filosofieboek van het voorgaande jaar. Tijdens een speciale radiouitzending  wordt de prijs uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek.

Sinds 2002 reikt Stichting Maand van de Filosofie jaarlijks de Socratesbeker uit. Op lijst staan vermeld Trots van Martha Claeys, Doe zelf normaal van Maxim Februari, Limitarisme van Ingrid Robeyns, Nieuwe lichamelijkheid van Jenny Slatman en Schoonheid van Stéphane Symons.

In een speciale editie van het Radio 1-programma Kunststof worden zij geïnterviewd door Andrew Makkinga, waarna de jury laat weten wie gewonnen heeft.

De genomineerden

Martha Claeys, filosofe. Na studies in Berlijn en Chicago promoveerde ze aan de Universiteit Antwerpen. Ze schrijft en spreekt over de vraag hoe we ons goed tot elkaar kunnen verhouden. Samen met Lotte Spreeuwenberg host en produceert ze de gelauwerde podcast Kluwen.

Maxim Februari, schrijver, jurist en filosoof. Hij is de auteur van romans (Klont en De literaire kring), essays en columns. In 2008 ontving Februari de Frans Kellendonkprijs voor zijn gehele oeuvre, en in 2018 de J.H. Heldringprijs voor columnistiek. Hem is eveneens de P.C. Hooft-prijs 2020 toegekend.

Ingrid Robeyns, econoom en filosoof, en als hoogleraar Ethiek van Instituties verbonden aan de Universiteit Utrecht. Ze promoveerde in Cambridge bij Amartya Sen en is de grondlegger van het limitarisme.

Jenny Slatman, hoogleraar Medical & Health Humanities aan Tilburg University. Haar onderzoek bestaat uit filosofisch-antropologische analyses van lichamelijkheid in kunst, expressie en medische praktijken. Zij publiceerde onder meer Vreemd Lichaam. Over medisch ingrijpen en persoonlijke identiteit en vertaalde werk van Merleau-Ponty. Voor haar werk ontving ze een VIDI- en een VICI-beurs.

Stéphane Symons, hoogleraar verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Zijn onderzoeksdomein is de negentiende- en twintigste-eeuwse esthetica en cultuurfilosofie.

Datum en tijd: Woensdag 10 april 2024 om 19:00 uur
Plaats: Academisch cultureel podium SPUI25, Spui 25-27, Amsterdam

Meer info op: De Socratesbeker 2024: https://spui25.nl/programma/de-socratesbeker-2024-live-in-kunststof

Kunststof -Live bekendmaking winnaar van de Socratesbeker 2024: https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/kunststof/65fd9068-fa25-4cf7-bf6b-b1267f8c9eae/2024-04-10-kunststof-live-bekendmaking-winnaar-van-de-socratesbeker-2024

Gegevens

Datum:
10 april 2024
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer