Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basisinkomen: Basisvrijheid of basiscontrole?

11 april 2024 @ 20:00 - 22:00

Debat over het basisinkomen in Utrecht op 11 april 2024.

Het basisinkomen, een vast maandbedrag dat hoog genoeg is om van te leven, werd ooit breed gezien als dé manier om bestaanszekerheid te garanderen zonder overdreven staatscontrole. In Nederland staan veel politiek linkse partijen open voor een vorm van basisinkomen, maar daarnaast zijn er ook opvallend veel ‘grootkapitalistische’ voorstanders.

Wie zou er vooral profiteren van een basisinkomen? Kan invoering van een basisinkomen leiden tot nieuwe vormen van controle door overheden en bedrijven op ons doen en laten? Of is er een vorm te bedenken waarin het vooral zal bijdragen aan een crisisbestendige democratie?

Debat onder leiding van Ingrid Hoofd, universitair docent geesteswetenschappen, met Irene van Staveren, hoogleraar pluralistische ontwikkelingseconomie; Hilde Latou, bestuurslid Vereniging Basisinkomen en Tom van Lamoen, partijleider Libertaire Partij en raadslid gemeente Amersfoort.

Datum en tijd: Donderdag 11 april 2024, van  20.00 – 22.00 uur; inloop vanaf 19:30 uur
Plaats: Auditorium van de Universiteit van Utrecht, Kriekenpitplein 1, Utrecht
Entree: Gratis; donaties welkom!
Aanmelden via: redactie@vierdegolf.org

Het debat is georganiseerd door De vierde golf – collectief van politiek ontheemden: https://vierdegolf.org/2024/03/24/vierde-golf-cafe-11-april-2024-basisinkomen-basisvrijheid-of-basiscontrole/

Gegevens

Datum:
11 april 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer