Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De kunst van de burn-out

20 april 2023 @ 19:00 - 21:00

Studium Generale publiekscollege Open Universiteit over burn-out in Hasselt, België op donderdag 20 april 2023.

Stigma rondom burn-out

Al te vaak wordt een burn-out gezien als een individuele pathologie die veroorzaakt wordt door persoonlijke kwetsbaarheden. Maar wereldwijd trekken psychologen aan de bel omdat de COVID-19 pandemie ervoor zorgt dat mensen over alle beroepssectoren heen meer werkstress ervaren en burn-out steeds vaker voor komt. Tijd om onze visie bij te stellen. Hedendaagse kunst en cultuur(wetenschappen) kunnen hierin een belangrijke rol spelen. In deze lezing licht Sarah de Mul toe hoe de Cultuurwetenschappen kunnen bijdragen aan het ter discussie stellen van gangbare stereotypen en heersende stigma’s rond burn-out, hoe burn-out kan bijdragen tot het creëren van een meer mensgerichte, duurzame mindset, en vooral, hoe artistieke representaties van burn-out hierbij een rol kunnen spelen.

Prof. dr. Sarah de Mul

Prof. dr. Sarah De Mul is hoogleraar Cultuur, Diversiteit en Inclusie aan de Faculteit Cultuurwetenschappen. In haar huidige onderzoeksproject richt ze zich op de rol van kunst in relatie tot zorg en veerkracht in het huidige tijdperk van stress en burn-out vanuit gender en diversiteitsperspectief. Haar publicaties omvatten onder andere Commitment and complicity in cultural theory and practice (Palgrave Macmillan, 2009, met B. O. Firat and S. van Wichelen), Literature, language, and multiculturalism in Scandinavia and the Low Countries (Amsterdam/New York: Rodopi, 2013, met W. Behschnitt and L. Minnaard) en The postcolonial Low Countries (Lexington Books, 2012, met E. Boehmer).
Ze is medeorganisator van het Platform for Postcolonial Readings en bestuurslid van de schrijversvereniging PEN Vlaanderen.

Datum en tijd: Donderdag 20 april 2023, vanaf 19.00 uur
Plaats: Studiecentrum Hasselt, Universiteit Hasselt, Martelarenlaan 42, Hasselt, België
Entree: Gratis

Meer info: https://www.ou.nl/studium-generale-lezing-de-kunst-van-de-burn-out

Aanmelden op: https://fd7.formdesk.com/openuniversiteit/studium_generale_2022_2023

Gegevens

Datum:
20 april 2023
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Hasselt

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer