Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De avond van de leraar. Effectief leesonderwijs

18 april 2023 @ 20:00 - 22:00

Hoe is leesonderwijs bij jou op school georganiseerd? Hoe ontwikkel je leesonderwijs duurzaam en effectief? Wat is nodig in het klaslokaal en in de schoolorganisatie?
Tijdens de Avond van de leraar over ‘effectief  leesonderwijs’ in Nijmegen op 18 april 2023 doe je inspiratie op en ontvang je handvatten om het leesonderwijs op jouw school (verder) vorm te geven.

De resultaten van het PISA-onderzoek (2018) liegen er niet om: de leesvaardigheid in Nederland is hard achteruit gegaan. 25% van de vijftienjarigen loopt het risico om als laaggeletterde het onderwijs te verlaten. Hoe is dit te verklaren? En, belangrijker nog, hoe kunnen wij samen het tij keren? Tijdens deze avond doe je inspiratie op over hoe andere scholen hun leesonderwijs op een effectieve manier aanpakken en krijg je over informatie uit de laatste onderzoeken over effectief leesonderwijs. Je gaat met praktische handvatten naar huis, waarmee je de volgende dag (verder) aan de slag kan met effectief leesonderwijs op jouw school.

Tijdens de Avond van de Leraar, georganiseerd door het Lerarencollectief i.s.m. de Kennistafel Effectief Leesonderwijs, krijg je inzicht in theorie achter effectief leesonderwijs én duiken we de praktijk in. Dit doen we tijdens twee gespreksrondes, waarin jij als deelnemer van harte uitgenodigd bent om deel te nemen aan het gesprek.

Programma  

20.00 – 20.10 uur Opening

20.10 – 20.55 uur Gespreksronde 1: Kwaliteitswaaier: Effectief onderwijs in begrijpend lezen

20.55 – 21.05 uur Intermezzo: Boek voor Nederlands

21.05 – 20.50 uur Gespreksronde 2: De leraar als voorbeeldfunctie

21.50 – 22.00 uur Afsluiting

Datum en tijd: Dinsdag 18 april 2023, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats:  Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23, Nijmegen
Entree: Gratis

Aanmelden, volledig programma en meer info op Lerarencollectief: https://lerarencollectief.nl/avondvandeleraar/

Kennistafel Effectief Leesonderwijs: www.platformsamenonderzoeken.nl/samenwerkingsrelatie/kennistafel-effectief-leesonderwijs/

Gegevens

Datum:
18 april 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer