Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bucketlist Filosofie: Zygmunt Bauman

26 september 2022 @ 20:00 - 22:00

Maandag 26 september 2022 in Amsterdam: Bijeenkomst over het gedachtegoed van de Poolse filosoof en socioloog Zygmunt Bauman.
 
In de serie Bucketlist Filosofie staan klassiekers uit de filosofie centraal. Deze avond bespreken we het gedachtegoed van Zygmunt Bauman over vloeibaarheid. We zoomen in op zijn in 2007 verschenen boek Vloeibare tijden: leven in een eeuw van onzekerheid. Daarin schrijft hij aan de hand van talloze voorbeelden hoe onze planeet de overgang heeft gemaakt van de ‘vaste’ naar de ‘vloeibare’ fase van de moderniteit: “een toestand waarin sociale vormen hun gestalte niet langer kunnen behouden omdat zij sneller uiteenvallen en wegsmelten dan de tijd die vereist is om ze vaste vorm te geven en daarna te stollen.”
 
Filosoof en jurist Martijn Stronks vertelt meer over leven en werk van Bauman. Stronks geeft geregeld college aan studenten over Bauman en schreef aan het begin van de coronacrisis een essay over Bauman in weekblad De Groene Amsterdammer.
 
Moderator Daan Roovers heeft het vervolgens over de huidige toepasselijkheid van Baumans werk: is de flexibiliteit van ons moderne bestaan per definitie zorgelijk? Wat hebben we vandaag de dag nog aan Baumans visie op vloeibaarheid?
 
Datum en tijd: Maandag   € 15,00 of  € 13,50
 
Bestellen tickets, volledig programma en meer info bij Rode Hoed: https://rodehoed.nl/programma/bucketlist-filosofie-zygmunt-bauman/
 

Gegevens

Datum:
26 september 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer