ZORGEN OM DE ZORG

Beste collegae van ZORGEN OM DE ZORG

Sjalom!

Jullie initiatief is prima en ik hoop dat jullie veel handtekeningen zullen verzamelen. De mijne heb je al binnen en ik hoop dus dat er velen zullen volgen. Met mijn 63 inmiddels een oude rot in het vak. Hoewel ik nog maar een kleine baan heb binnen de gezondheidszorg, twee avonden per maand, ben ik actief, onder meer op de site van stichting Beroepseer.

Ik heb jarenlang verpleegkunde gedoceerd, maatschappijleer en ethiek. Dit heeft geresulteerd bij mijn afscheid in 2006 in het boek: Het vergeten hoofdstuk binnen de geschiedenis van de gezondheidszorg 1933-1945.
Zie www.bol.com

Bij dezelfde uitgever is verschenen juni 2008 het boekje: Zorg over de zorgverlening. Het is altijd verleidelijk om als auteur reclame te maken voor je eigen schrijfsels, maar bij deze doe ik het toch omdat ik, net als jullie, mij zorgen maak over de zorgverlening. Waar ik zelf onder meer voor pleit is dat verpleegkundigen en verzorgenden niet alleen roepen wat wij willen, maar ook duidelijk concreet formuleren wat wij willen en waarom wij dat willen. Hierbij ook voor onszelf een strategie uitwerken om het gestelde doel te bereiken.

Ook binnen de gezondheidszorg, of we dat nu leuk vinden of niet, gaat het om macht. Voor mij is duidelijk dat de grootste groep zorgverleners (verpleegkundigen en verzorgenden), ondanks alle professionaliteit, binnen het machtenspel die zich afspeelt binnen de gezondheidszorg tot de dag van vandaag, door velerlei oorzaken, de meest zwakke groep is waardoor zowel wij, als degenen die zorg behoeven telkens de rekening aangeboden krijgen.

In mijn boekje ga ik onder meer in op de rol die verpleegkundigen en verzorgenden spelen en m.i. zouden dienen te spelen en geef ik enkele voorstellen om te kunnen komen tot een versterking van de positie van de werkvloer, waardoor gekomen kan worden tot meer professionele (humane) zorgverlening en de positie van de zorgverleners versterkt wordt. Ik heb de petitie ondertekend, maar ben eveneens van mening dat, als er geen goede, eensgezinde strategie ontwikkeld wordt het kansloos is en ‘straks’ beschouwd gaat worden als een leuke actie zonder resultaat.
Ik ben dan ook zo brutaal mijn boekje Zorg om de zorgverlening aan te bevelen en u te vragen het kritisch door te nemen en daarmee uw voordeel te doen. Zelf zou ik het jammer vinden als uw mooi en goed initiatief niet datgene oplevert waar u voor staat.
Het boekje is geen wonderboekje met pasklare richtlijnen, maar kan wel tot denken aanzetten om een strategieplan te ontwikkelen die wel eens tot het gewenste resultaat kan leiden.

Ik hoop u bij deze van dienst geweest te zijn en teken met vriendelijke groet,

Binjamin Heyl

www.zorgenomdezorg.org

Zorg om de zorgverlening: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer