Vrijgevestigde psychologen, psychiaters en psychotherapeuten richten nieuwe coöperatie op in Twente

Een grote groep vrijgevestigde psychologen, psychiaters en psychotherapeuten heeft een samenwerkingsverband opgericht: AggT –  Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Twente.
Met deze krachtenbundeling versterken zij gezamenlijk hun positie in de geestelijke gezondheidszorg in de regio.
Volgens voorzitter Johan Fekkes is dit erg belangrijk: “Er zijn in deze tijd zoveel veranderingen in de gezondheidszorg, zowel voor jeugdige en volwassen cliënten als voor beroepsbeoefenaars. De zorg via de huisarts wordt steeds belangrijker, ook bij geestelijke gezondheidsproblemen. De coöperatie kan huisartsen en cliënten de weg wijzen. Er kunnen ook goede samenwerkingsafspraken gemaakt worden met huisartsen via de huisartsenorganisatie THOON en met de gemeenten waardoor kwaliteit en efficiëntie in de geboden zorg gegarandeerd blijven”

De GGZ in beweging

De GGZ is volop aan het veranderen. Zo worden per 1 januari 2015 de gemeenten verantwoordelijk voor de hele jeugdzorg, inclusief psychiatrie en psychotherapie. In de volwassenenzorg is een nieuw vergoedings- en verwijzingssysteem ingevoerd, te weten de Basis GGZ en de Specialistische GGZ. AggT ziet hierin een kans om de kwaliteit van de dienstverlening door vrijgevestigden verder te verhogen. Fekkes: “Het is het belangrijkst dat alle betrokkenen in de regio ons weten te vinden. Zo merken we bijvoorbeeld dat er bij huisartsen vragen leven hoe zij hun functie als poortwachter voor de geestelijke gezondheidszorg goed kunnen invullen. Wij kunnen hen daarbij helpen.”

Coöperatie AggT staat voor kwaliteit in de GGZ

De coöperatie is de afgelopen maanden opgezet door een aantal enthousiaste psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. In het eerste halfjaar was de aandacht vooral intern gericht: leden werven, voorlichting geven, contacten leggen. Er is een voorlopig bestuur aangetreden, de verschillende commissies zijn actief en de eerste contacten zijn gelegd met THOON en er zijn inmiddels samenwerkingsafspraken gerealiseerd.

De officiële oprichtingsvergadering vond plaats op 31 maart 2014. Alle leden zijn BIG geregistreerd en lid van een beroepsvereniging. Overigens blijven de leden vanuit hun vertrouwde praktijken werkzaam.

Zie voor meer info: www.aggt.nl

De website is nog in ontwikkeling, maar huisartsen kunnen er al terecht voor een handig stroomdiagram voor goede doorverwijzingen die voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Zie ook: Samenwerking psychologenorganisaties krijgt vorm. Nieuws over een vergadering van een groot aantal verenigingen van psychologische professionals in de gezondheidszorg op site van de NVGzP, Nederlandse vereniging van en voor GZ-psychologen en GZ-psycholoog specialisten (klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen): www.nvgzp.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer