Uitspraak College van Beroep over DBC

Vrijgevestigde psychiaters en psychotherapeuten hoeven voorlopig geen diagnose-informatie op hun declaraties aan de zorgverzekeraars te vermelden. De privacy van patiënten moet eerst beter worden meegewogen. Dat oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven op 2 augustus 2010 in de zaak over de tariefbeschikking van de NZa.

De zaak was aangespannen door de Stichting Koepel van DBC-vrije praktijken van Psychotherapeuten en Psychiaters, de Orde van Medisch Specialisten, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en een aantal individuele psychiaters. Zij hebben bezwaar tegen het vermelden van diagnose-informatie in de declaraties aan de zorgverzekeraars. Dit was verplicht sinds de invoering van het DBC-systeem in 2008.
Deze informatie komt onder ogen van medewerkers van zorgverzekeraars die geen beroepsgeheim hebben.

Lees het document Bericht Vanuit De Koepel over “Uitspraak College van Beroep over DBC”, 3 augustus 2010. Te downloaden bij Publicaties op deze website. Klik hier.

Zie ook video-interview met Abraham van Eldijk: In de  GGZ is het beroepsgeheim uitgehold. Klik hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer