Petitie: Het roer moet om in de gezondheidszorg

De Orange Monday Foundation heeft een petitie opgesteld – Het roer moet om in de gezondheidszorg – waarin gevraagd wordt om een onafhankelijk Kameronderzoek aangaande de gehele geestelijke en somatische zorg. Het wordt tijd voor een andere en betere gezondheidszorg. De Foundation schrijft:

“Sinds het aantreden van het Kabinet Rutte II zijn er téveel beslissingen genomen door minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn met medewerking van de Tweede en Eerste Kamer, die in het nadeel zijn van de volksgezondheid van de Nederlandse burger. Onder het mom van bezuinigingen wordt er steeds meer macht gegeven aan de zorgverzekeraars, die vervolgens zorgverleners teveel onder druk zetten. Het resultaat is:

  • Vanaf 2016 (nauwelijks) nog vrije artsenkeuze
  • Vanaf 2015 de introductie van een nieuwe verzekering die de verschillen tussen rijk en arm alleen maar groter maakt
  • De transitie van Wmo en Jeugd GGz en Jeugdzorg (jeugdhulp), waarvan nog maar de vraag is of dit allemaal op een correcte en adequate manier georganiseerd kan worden door de gemeenten
  • De privacy van Nederlandse staatsburgers komt in gevaar
  • Nederlanders kiezen voor minder zorg vanwege het te hoge eigen risico
  • Verwachte ontslagen van meer dan 50.000 mensen in de zorg door bezuinigingen van 2,5 miljard
  • Fraude bij toezichthouder gezondheidszorg NZA

Deze 7 punten zijn de belangrijkste veranderingen die doorgevoerd worden onder het bewind van mevrouw Schippers. Deze minister staat te ver van de werkelijkheid om nog goed te kunnen beoordelen waar zij over praat.In onze ogen gaat het niet om miljarden euro’s, maar om de gezondheid van individuele mensen, die recht hebben op de beste zorg in Nederland en niet een zorg die nu of straks niet (meer) te betalen is.

In onze ogen moet er juist meer geïnvesteerd worden in de zorg in plaats van de vele (willekeurige) bezuinigingen die de zorg hebben getroffen de afgelopen 10 jaar.

Kinderen, volwassen en ouderen zijn de dupe van een systeem dat wordt geregeerd door zorgverzekeraars onder leiding van minister Schippers.

Tevens moet er meer aandacht komen voor samenwerking tussen de geestelijke en somatische gezondheidszorg. Er is een aantoonbare relatie tussen lichaam en geest. Samenwerking zorgt voor kortere behandelingen en dus ook automatisch voor besparingen binnen de gehele gezondheidszorg”.

Ga voor ondertekenen van de petitie naar: www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg
Bij 40.000 handtekeningen kan er een burgerinitiatief genomen worden.

banner het roer moet om petitie

De Orange Monday Foundation is op 5 september 2012 opgericht door Martin Jan Melinga en stelt zich ten doel de belangen te behartigen van mensen met psychische klachten, zowel wat betreft gezondheid en herstel als hun sociaal-maatschappelijke situatie.
Melinga vond dat het ‘anders’ kon in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). Naast een betere behandeling voor iedereen die psychische klachten heeft, vindt Orange Monday vooral het sociaal-maatschappelijke, juridische en financiële aspect belangrijk. Iemand die psychische klachten heeft wordt te vaak aan zijn lot overgelaten door de maatschappij.

De Orange Monday Foundation is momenteel bezig met het opzetten van het eerste in 2014 te openen OM Center, een laagdrempelige organisatie, gericht op de volledige sociaal-maatschappelijke acceptatie van mensen met psychische klachten en stoornissen.

Orange Monday Foundation: www.orangemonday.nl

Blog Martin Jan Melinga: http://martinjanmelinga.wordpress.com

Nog een petitie tegen zorgafbraak gestart

Abvakabo FNV, vakbond voor de publieke sector,  is op 5 augustus 2014 de online petitie Red de zorg gestart. Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV: “Mensen beginnen te voelen wat de desastreuze gevolgen zijn van het kabinetsbeleid. Als we nu niets doen, wordt 2015 een zwart jaar voor ouderen, kwetsbare kinderen en zieken. We moeten tot het uiterste gaan om de zorg te redden”.

Voor meer info en ondertekenen petitie, zie: www.fnv.nl (niet meer beschikbaar)

Voor folder Red de zorg: Teken de zorgpetitie: www.fnv.nl (niet meer beschikbaar)

U P D A T E

Red de zorg, FNV: www.fnvvoorzorg.nl/onze-strijd/red-de-zorg/
Op deze site nieuws over de petitie: Volkspetitie Red de Zorg historisch succes!

petitie red de zorg fnv

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer