Nieuwe zorgverzekering ‘Zorgeloos Care’ gelanceerd

Volgens Jan Rotmans moet er een beweging komen die de zorg radicaal verandert, die de mens weer centraal zet en de macht van zorgverzekeraars breekt. Een serieuze poging om die macht te breken werd gedaan op 3 december 2015. In Pakhuis De Zwijger in Amsterdam lanceerden vier mannen het plan voor een nieuwe zorgverzekering: Zorgeloos Care.

De vier initiatiefnemers zijn Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland; econoom Marcel Canoy; hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans en hoogleraar innovatie-management Mathieu Weggeman.
Het is de bedoeling dat Zorgeloos Care in 2016 tienduizend deelnemers aan zich kan binden die willen overstappen naar de nieuwe zorgverzekeraar.
De zorgverzekering is per 2017 beschikbaar. Verzekerden moeten vanaf het begin veel te zeggen hebben.

De verzekering wordt anders dan de bestaande polissen, zei Rotmans in De Ochtend op NPO Radio 1: “Wij zijn niet uit op winst. Het draait bij ons om de mensen zelf. En we willen het heel eenvoudig en goedkoop houden: één polis met zo veel mogelijk keuzevrijheid”.
De Blok: “Het zou mooi zijn als er straks nog maar één polis is. Mensen betalen hetzelfde, maar ze kunnen kiezen voor de best passende oplossing. Zo hebben verzekerden echt een stem”.

Hoe hoog de premie wordt, is volgens De Blok nog niet bekend: “Dat gaan we het komende jaar ontdekken. Maar we streven naar een lagere premie. Doordat we op een andere manier gaan werken dan de bestaande verzekeraars, verwachten we ook dat dat kan”.

De Blok richtte in 2006 Buurtzorg Nederland op. Hij biedt zorg aan met kleine, zelfsturende zorgteams. Buurtzorg Nederland werkt zonder managers. Hij begon met vier werknemers. Nu heeft hij bijna tienduizend mensen in dienst. Het bedrijf werd in 2015, net als in 2014, gekozen tot beste werkgever.

Zorgeloos.Care: http://zorgeloos.care

Oprichter Buurtzorg begint nieuwe zorgverzekering, NOS Nieuws, 3 december 2015: http://nos.nl

lancering zorgeloos care 3 december 2015 amsterdam

Lancering van de nieuwe zorgverzekering Zorgeloos Care in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam op 3 december 2015. V.l.n.r. Marcel Canoy, Jos de Blok en Jan Rotmans

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer