In streekziekenhuizen alleen nog ‘simpele zorg’

Kun je straks nog gewoon in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem of het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, als je dat wil? Minister Edith Schippers van Volksgezondheid gaf zondag 8 februari 2015 persoonlijk het antwoord op die vraag tijdens het Politiek Café Piment in het Amphion-theater te Doetinchem: “Ja voor basiszorg, maar niet voor bepaalde specialistische zorg. Als je bij een bepaalde behandeling 25 procent meer overlevingskans hebt, vinden mensen het niet erg om daar verder voor te rijden. De nazorg kan in het streekziekenhuis”.

‘Simpele zorg’
​Streekziekenhuizen krijgen de ‘simpele’ zorg, aldus de minister. Ze wees erop dat bijna ieder ziekenhuis in Nederland borstkanker behandelt, “maar ik weet dat het niet overal goed gaat.”

Enkele dagen voor haar komst was aangekondigd dat de minister voor de deur van het Amphion-theater zou worden onthaald met protest door de SP om te protesteren tegen haar beleid. Hans Boerwinkel, fractieleider van de SP in Doetinchem:  “We willen haar laten zien wat haar maatregelen in de zorg voor consequenties hebben, onder meer voor de huishoudelijke hulpen in de Achterhoek.”

Politiek café Piment is een initiatief van Wouke van Scherrenburg, voormalig presentator en parlementair verslaggever van programma’s als Nova/Den Haag Vandaag.

‘Streekziekenhuis straks alleen voor basiszorg’, de Gelderlander, 8 februari 2015: www.gelderlander.nl (artikel niet meer beschikbaar op site van de Gelderlander). Zie: ‘Streekziekenhuis alleen voor basiszorg’, Skipr, 9 februari 2015: www.skipr.nl

Minister Schippers wordt onthaald met protest bij Piment, de Gelderlander, 3 februari 2015: www.gelderlander.nl (artikel niet meer beschikbaar op site van de Gelderlander).

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer