Visualisering van de grote kloof tussen inkomens in Amerikaanse steden vanaf 1970

Metrocosm heeft met een aantal fraaie animaties de hoogte van het inkomen van huishoudens zichtbaar gemaakt in twintig Amerikaanse steden. Ze laten zien hoe het inkomen van de middenklasse extreem veranderd is sinds 1970. De economie is enorm gegroeid tussen 1970 en 2015, het gemiddelde inkomen is verdubbeld. Daarentegen is het inkomen van een Amerikaans gezin uit de middenklasse niet evenredig meegegroeid en slechts toegenomen met 20 procent in dezelfde periode.
Zo’n groot verschil tussen het gemiddelde inkomen het het inkomen van de middenklasse is te wijten aan de ongelijke verdeling van welvaart. De animaties tonen aan hoe dat inkomen van de middelklasse “in elkaar geperst is”.
Een stad als San Francisco doet het economisch gezien goed. Andere steden als Detroit hebben het moeilijk. Maar bijna zonder uitzondering tonen de Amerikaanse steden een stijging in ongelijkheid.
We zien deze trend ook in Europa. De kloof tussen de hoogste en laagste inkomens wordt almaar groter.

Mecrocosm bevat een collectie geanimeerde kaarten, graphics en gevisualeerde dataprojecten, ontworpen door Max Galka. Hij is gefascineerd door gegevens en maakt ze met zijn bewegende beelden, kaarten en grafieken aanschouwelijk.

Ga naar Visualizing America’s Middle Class Squeeze, Metrocosm, 12 april 2017: http://metrocosm.com

income distribution usa cities 1970 2025

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer