Skip to main content

Schrijf een gedicht en doe mee aan wedstrijd ‘Gedichten voor Mensenrechten’ 2024

De opening van het Academisch Jaar 2024-2025 stond in het teken van mensenrechten en de betekenis daarvan voor de universiteit en de stad Utrecht.
Ooit nagedacht over wat mensenrechten voor jou betekenen? Met de wedstrijd Gedichten voor mensenrechten wil de universiteit een dieper begrip bevorderen voor de verschillende manieren waarop mensen mensenrechten kunnen ervaren, begrijpen of voelen. Alle Utrechtse studenten, alumni, inwoners en poëzieliefhebbers zijn van harte welkom om mee te doen.

Inzendingen zijn welkom vanaf 17 september 2024. De deadline is middernacht op 4 november 2024.

Vereisten

  • Welkom zijn gedichten in elke vorm die persoonlijke ervaringen, gevoelens of interpretaties over mensenrechten uitdrukken.
  • Elk gedicht mag uit niet meer dan 20 regels bestaan. (Witregels en titels worden niet meegeteld).
  • Gedichten moeten geschreven zijn in het Nederlands of Engels of Nederlands.
  • Ingezonden gedichten moeten het eigen werk van de deelnemer zijn. Ze mogen eerder gepubliceerd zijn, maar niet elders bekroond.

Prijzen

  • Drie prijzen van elk 100 euro.
  • Twee van de winnaars worden gekozen door een jury; een derde wordt gekozen door een publieksstemming via het Instagram-account van de UU uit de overige inzendingen.
  • De jury bestaat uit Mia You, Antoine Buyse, Michiel Doorman, Marieke Gelderblom, Geert Buelens en Hanneke van Eijken.
  • Winnaars en alle andere deelnemers worden uiterlijk eind november 2024 per e-mail op de hoogte gebracht.
  • Alle inzendingen worden gepubliceerd op de UU-website. Daarnaast worden de winnende inzendingen gedeeld en gevierd op sociale mediakanalen (Facebook 82.6k volgers, Instagram 56.2k volgers, LinkedIn 31.9k volgers), en komen ze in aanmerking voor publicatie, deling of uitvoering op verschillende UU-platforms die een breder publiek bereiken

Hoe deel te nemen

Gedichten kunnen gemaild worden naar contentdigital@uu.nl in PDF-formaat met als onderwerpregel Poems for Human Rights 2024 Submission. Vermeld naam, contactgegevens en, indien gewenst, je Instagram-handle.
Deelnemers kunnen maximaal twee gedichten inzenden. Elk gedicht moet in een apart PDF-bestand worden ingediend.
Ingezonden gedichten worden anoniem beoordeeld, dus vermeld je naam niet in het document of in de bestandsnaam, alleen in de mail.

Meer info op ‘Gedichten voor Mensenrechten’ 2024, Universiteit Utrecht, 17 september 2024: https://www.uu.nl

Website met informatie over de 30 mensenrechten en hoe ze het leven van inwoners van de stad Utrecht beïnvloeden. Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – 75 jaar: www.uu.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.