Radicalisering

Op vrijdag 20 maart jl. heeft de landelijke werkgroep Antropologie & Interculturele Methodiek in het Theater Kikker te Utrecht een zeer succesvolle en drukbezochte netwerkdag georganiseerd. Het thema luidde: Maatschappelijke Insluiting & preventie radicalisering.

Een kleine 50 geïnteresseerden uit diverse disciplines, zoals politie, onderwijs, welzijn en hulpverlening, hoorden de zes sprekers met veel aandacht aan. De actualiteit van het thema kan, na de recente aanslagen in Parijs, niet groter zijn. AIM-voorzitter Mariet Meurs benadrukt bij haar opening dat het antropologische perspectief, het bevorderen van de sociale cohesie, door debat, discussie en uitwisseling van ideeën moet leiden tot gevoeligheid voor verschil.

De volgende sprekers kwamen aan het woord:
Dr. Mohamed Ajouaou, hoofd gevangenis-imams, tevens theoloog,
Dr. Janine Janssen, antropoloog, tevens hoofd Landelijk Expertise Centrum Eergerelateerd Geweld van de Nationale Politie,
Dhr. Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid van de PvdA,
Drs. Farida Farhadpour, leiderschapstrainer/coach,
Drs. Maarten van de Donk, consultant van RADAR en
Dhr. Qader Sharif, beleidsmedewerker bij COS Gelderland.

Van de bijeenkomst werd een uitgebreid verslag opgemaakt. Hier volgt de link naar het pdf: http://www.deblauwediender.nl/v3/images/verslag.pdf

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer