Hollandse Zaken over geld en moraal

Wie de laatste uitzending van Hollandse Zaken – Eerst het geld, dan de moraal? – heeft gemist kan deze terugzien op internet. Op 8 augustus 2012 was er een discussie over geld en moraal, de publieke zaak, marktwerking, graaiers en het old-boys-netwerk.

In zorg, onderwijs en bij de woningcorporaties volgen affaires elkaar in hoog tempo op. Woningcorporatie Vestia en onderwijsgigant Amarantis trokken de meeste aandacht met financieel wanbeheer, megalomane plannen en zelfverrijking. Vestia-topman Erik Staal kreeg bij zijn vertrek 3,5 miljoen mee. De weggestuurde Amarantis-baas Bert Molenkamp ontving 2,5 ton. Ook in ziekenhuizen en de jeugdzorg lijken sommige bestuurders meer voor het geld dan voor goede zorg te gaan.

Hoe raken bestuurders en managers zo van het morele pad? Hoe kan het dat zij het zicht verliezen op de taken waarvoor ze zijn aangesteld: goede zorg, goed onderwijs en goede woningen? En wat ondernemen de goed bijverdienende dames en heren in de Raden van Toezicht om dit soort wantoestanden te keren?
Gasten in het programma waren Johan Klinkenberg, directeur van woningcorporatie BO-EX in Utrecht; Warner Boer, tot voor kort docent Nederlands, burgerschap en communicatie bij ROC ASA in Leusden; Els Frigge, huurder bij Vestia in de Rotterdamse wijk Zevenkamp; Ellen van den Berg, voormalig groepsbegeleider bij instelling Zonnehuizen dat failliet ging als gevolg van wanbeleid. Martien de Langen, directeur van woningcorporatie Stadgenoot uit Amsterdam; Lilian Marijnissen, bestuurder zorg bij de Abva Kabo; Jannes Verwer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Woonstad Rotterdam.

Voor terugkijken van Eerst het geld, dan de moraal? ga naar: www.maxvandaag.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer