Voortvarende aanpak kost teamchef politie haar baan

De eigenzinnige werkwijze van de politie in Almelo heeft een teamchef haar baan gekost. De afdeling die wars is van bureaucratie en protocollen, heeft in z’n voortvarende aanpak te vaak de hiërarchie en het overleg aan z’n laars gelapt.

Almelo haalde landelijke de publiciteit met het op de trein zetten van een hardleerse, Poolse winkeldief. Het team dat vooral overlast praktisch en snel wil oplossen, berichtte er zelf over via Facebook.

Hennepkwekerij
Deze maand beschreef de teamchef hoe in Almelo simpel de gevaren en ongemakken rond een hennepkwekerij worden aangepakt: door een controle aan te kondigen. De kwekerij is de volgende dag weg.

De originele werkwijze en het daarover naar buiten treden, heeft nu teamchef Nicole Olbertz haar baan gekost. In een reactie stelt de leiding dat de samenwerking ‘zowel intern als extern’ schade heeft veroorzaakt. Te vaak is de officier van justitie gepasseerd.

Collega’s plaatsen de maatregel in het licht van de reorganisatie van de politie. Leidinggevenden proberen in de veel groter geworden organisatie krampachtig grip op hun werknemers te houden. Van hoog tot laag roepen ze elkaar tot de orde.

‘Vijf stappen te ver’
Politiebond ACP merkt op dat van de politie wordt gevraagd creatief en oplossingsgericht te zijn, terwijl bij het optuigen van de landelijke politie regionale werkwijzen juist geharmoniseerd en gestandaardiseerd worden. De politiebond vindt het vijf stappen te ver dat in dat krachtenspel een teamchef sneuvelt.

Teamchef politie Almelo weggestuurd, Tubantia, 21 mei 2014: www.tubantia.nl

Teamchef politie Almelo de mond gesnoerd door leiding, Tubantia/Almelo, 21 mei 2014: www.tubantia.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer