Medewerkers van Nationale Politie kiezen eigen leidinggevenden

Politiebonden zijn in januari 2014 druk bezig politiemensen aan te sporen om zich aan te melden voor een selectiecommssie die leidinggevenden kiest. Binnen de Nationale Politie krijgen medewerkers een belangrijke stem in de verkiezingsprocedure. Door middel van decentrale selectiecommissies zullen de leidinggevende functies van teamchef B, teamchef C en sectorhoofd worden ingevuld. Medewerkers kunnen zelf kiezen wie er namens hen toetreden tot één van deze selectiecommissies. Voor iedere collega biedt dit een unieke kans en verantwoordelijkheid om invloed uit te oefenen op de keuze voor de eigen en andere leidinggevenden.

Hoe meld je je aan voor een selectiecommissie?
Medewerkers wijzen de collega’s aan die plaats mogen nemen in een selectiecommissie. Vanuit ieder team wordt één selecteur verwacht. Deze moet uiteraard draagvlak hebben binnen het team. Er zijn daarom twee mogelijkheden om te komen tot een selecteur.

A. Het team kiest al voor de bijeenkomst uit haar midden een selecteur. In dit geval wordt de naam van de selecteur doorgegeven aan het regionale kernteam van de vakorganisaties. De organisatie ligt in dit geval bij het team.

B. Er is niet voor de bijeenkomst een selecteur ‘aangewezen’ binnen een team. Tijdens de bijeenkomst zijn er meerdere personen van een team aanwezig. Dit team zal tijdens de bijeenkomst een selecteur uit haar midden kiezen.

Er zijn in de maand januari 2014 bijeenkomsten gepland in heel Nederland. Een lijst met data en locaties, die regelmatig wordt bijgewerkt, is onder meer te zien op de website van de Nederlandse Politiebond: www.politiebond.nl (Niet meer beschikbaar op site van Politiebond).

Er is een video met uitleg over de selectieprocedure te zien: Kies je leidinggevenden. De video leverde een commentaar op van Ernst-Jan Molenkamp: “Ah. Jip en Janneke ambiëren een filmcarrière”. Daar heeft hij wel een beetje gelijk in…
www.youtube.com/watch?v=ewVhOM_GbNI

Kies je eigen leidinggevende – Update, Politievakbond ACP, 16 januari 2014: www.acp.nl (Niet meer beschikbaar op site Politievakbond ACP).

Bepaal mee wie jouw leidinggevende wordt, Politiebond ANPV, 6 januari 2014: www.anpv.nl (Niet meer beschikbaar op site Politiebond ANPV).

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer