De achterkant van de zon, kort verhaal door ‘writer in residence’ bij Beroepseer: Jordi Lammers

jordi lammersJordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer. Hij schrijft regelmatig voor ons een verhaal over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan? Vandaag publiceren wij zijn tweede verhaal De achterkant van de zon.

Begin van De achterkant van de zon:
— De praktijk van mevrouw Rozenbloem bevond zich op de tweede verdieping van een door mist omringde galerijflat. Alle appartementen leken op elkaar. Het enige verschil tussen het ene appartement en het andere was de kleur waarin de voordeur was geschilderd.

Mevrouw Rozenbloem stond voor de ingang op haar gasten te wachten. Ze zwaaide uitbundig. Haar roodgeverfde haren golfden van levenslust. Vandaag had ze met een twaalfjarige jongen te maken. Slechte resultaten op school, veel vechtpartijen, en verslaafd aan stripverhalen en planeten.
Bij gasten als Nathan begon de therapie meteen bij de ontmoeting. Sterker nog: aan de manier waarop hij haar hand schudde, kon ze opmaken welke behandeling het best bij hem paste. —
Verder lezen, klik hier.

Jordi Lammers is een twintigjarige student Nederlands uit Nijmegen. In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen en gedichten, die onder andere op zijn webblog http://jordiilammers.tumblr.com te lezen zijn.
Voor het boek Het alternatief voor de zorg (2015) schreef hij het gedicht Mensenhanden.
Wie op de hoogte van zijn werk wil blijven, kan hem volgen op Twitter (@ladoublemers).
Vorig collegejaar (2015-2016) was hij de campusdichter van de Radboud Universiteit. In dit zelfde jaar behaalde hij de finale van de landelijke schrijfwedstrijd Write Now.

Klik hier voor het eerste verhaal van Jordi Lammers: Handen en voeten (28 september 2016).

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer