Foto-impressie van de Landelijke Zorgmanifestatie op het Plein in Den Haag op 12 mei 2010

landelijke_zorgmanifestatie

 

Sta op voor zorg. En dat deden de deelnemers aan de manifestatie!

Tijdens de Landelijke Zorgmanifestatie op het Plein in Den Haag op 12 mei 2010 – de Dag van de verpleging – bood Irene Hadjidakis van de actiegroep Zorgcrisis aan de Tweede Kamer twee petities aan met resp. 15.000 en 5.000 handtekeningen. De petitie van 15.000 handtekeningen vraagt om een parlementair onderzoek naar de effecten van marktwerking in de zorg.

De manifestatie werd behalve door Zorgcrisis georganiseerd door NuBasta, De GGZ laat zich horen, Zorg geen markt, Tekorten-in-de-zorg, Zorg en Actie, Beroep in actie, Stichting Beroepseer en werd ondersteund door CNV, NU91, ABVA/KABO en het Landelijk Overleg Cliëntenraden.

Parlementaire enquête naar de effecten van marktwerking in de zorg: https://petities.nl

 
landelijke_zorgmanifestatie_3 Sta op voor de zorg - Beroep in actie 12 mei 2010
Naast het standbeeld van Willem de Zwijger opstaan voor de zorg Op het T-shirt: Sta op voor zorg – Beroep in actie 12 mei 2019
landelijke_zorgmanifestatie_8 landelijke_zorgmanifestatie_15
Simmy de Vries van NuBasta als Florence Nightingale naast Willem de Zwijger Irene Hadjidakis van Zorgcrisis vlak voor het aanbieden van de petitie aan de Tweede Kamer
landelijke_zorgmanifestatie_9 landelijke_zorgmanifestatie_10
Ziekenverzorgende Petra van Ham van Zorg en Actie op het podium Ook Frans Bromet, die zulke menselijke films maakt, manifesteerde mee
landelijke_zorgmanifestatie_4 landelijke_zorgmanifestatie_11
We waren blij Cees Grimbergen, tussen de manifesteerders te zien. We missen hem node op televisie met zijn Rondom Tien programma’s over de zorg The Raging Grannies zongen over de zorg en luidden de noodklok
landelijke_zorgmanifestatie_14 landelijke_zorgmanifestatie_verbrugge_gro
Rechts Alan Ralston van “De GGZ laat zich horen”. Zijn bezielende toespraak is op deze Beroepseer-site op video te zien. Links van hem SP Kamerlid Henk van Gerven die zich al jaren inzet voor een betere GGZ in Nederland Ad Verbrugge van Beter Onderwijs Nederland kwam de manifesteerders bijstaan en hield een vlammend betoog over organiseren en bundelen van krachten. Hij stelde voor een Betere Zorg Nederland op te richten.
landelijke_zorgmanifestatie_12 landelijke_zorgmanifestatie_5
Voorzitter Edith Snoey van de AbvaKabo FNV op het podium Wij spreken de taal van ons hart! Gelukkig!
landelijke_zorgmanifestatie_16 landelijke_zorgmanifestatie_2
Zorgen is een kwestie van vakkennis, een ouderwets washandje en liefde voor de mensen. Deze woorden wapperden in de wind voor de deur van onze Tweede Kamer. Wij willen werkplezier ! ! !
landelijke_zorgmanifestatie_13b nightingale-florence_sch
Zo moet het dus niet, liet Johanna de Groot met haar schilderijen onder de bomen van het Plein zien. Ze spraken de mensen aan. Sommigen keken er met afschuw naar. Zo oefen je niet je beroep uit. Zo kun je het ook helemaal niet uitoefenen. Met instemming keek Florence Nightingale naar de manifesteerders.
Zo kom je op voor je beroep.
Ze blijft toch altijd een voorbeeld van moed, initiatief en noodzakelijke inspiratie.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer