Gedeeld leiderschap managementboek van het jaar

omslag gedeeld leiderschapHet boek Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld is verkozen tot managementboek van het jaar. De prijs is op 15 maart 2012 op feestelijke wijze uitgereikt door een onafhankelijke vakjury tijdens het jaarlijkse Managementboekengala in de Rode Hoed te Amsterdam, een initiatief van Managementboek.nl.  De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

Gedeeld leiderschap gaat over nieuwe vormen van organiseren en samenwerken en die vragen om een nieuw soort leiderschap. De figuur van de formele leider, meestal de manager zal plaats maken voor een leiderschapsproces. Dit sociale proces zal gezamenlijk worden ingevuld door individuën die over specifieke leiderschapskwaliteiten beschikken.

Leiderschap is dan het resultaat van co-creatie. Door leiderschap te delen wordt de kwaliteit daarvan beter en zullen de resultaten ook op een hoger niveau komen te liggen.

Gedeeld leiderschap bestaat uit twee fraai omwikkelde exemplaren die inhoudelijk identiek zijn en qua vormgeving totaal verschillen. Het is de bedoeling dat de lezer één exemplaar doorgeeft aan iemand anders. Dit vanuit de gedachte “Je moet delen om te kunnen vermenigvuldigen” (Kevin Kelly, 1999).

Meer info op site Managementboek: www.managementboek.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer