Beroepseer en Buurtzorg genomineerd voor Theodor Award 2012

theodoraward2012Marc Chavannes, journalist en hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Alexandrien van der Burgt en Thijs Jansen, oprichters van de Stichting Beroepseer, alsmede Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland genomineerd voor de Theodor Award 2012.

Ieder jaar reikt Theodor Holman, presentator van het radioprogramma OBA Live, deze prijs uit aan iemand die zich onderscheiden heeft met originele en vernieuwende ideeën en met morele moed.
OBA Live is een talkshow die op werkdagen wordt uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur op Radio 5; op maandag, woensdag en vrijdag met  Holman als presentator. Chavannes is vaste medewerker van Holmans programma.

De uitzending van 29 juni 2012 staat geheel in het teken van de uitreiking van de Theodor Award. De winnaar of winnares krijgt een zilveren bokaal, een lofrede en een lang, feestelijk interview. Eerdere winnaars waren Jelle Brandt Corstius voor zijn televisieserie ‘Van Moskou tot Magadan’ (2009) en Mijke de Jong en Samira Maas met hun film ‘Joy’ (2010).

Vorig jaar was de jury van de Theodor Award op zoek naar kleine artistieke initiatieven en toen wonnen Maartje Duin en Katinka Baehr met de door hun gemaakte ‘Straat-o-foon’. In de Javastraat en op het Javaplein in Amsterdam-Oost plaatsten zij vier geluidshoorns. Mensen die op het bankje voor de hoorn gingen zitten kregen een kort verhaal van een buurtbewoner te horen.

Doe mee en nomineer een kandidaat. OBA Live tippen kan via Twitter (#TheodorAward) en op het OBA Live account op Facebook.

Beluister de uitreiking van de Theodor Award op 29 juni, om 19.00 uur op Radio 5.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer