Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Alternatieve opening Academisch jaar

2 september 2024

Op 2 september 2024 organiseren de Algemene Onderwijsbond (AOb) en vakbond FNV met nog negen andere organisaties*) op het Domplein in Utrecht de Alternatieve opening van het Academisch jaar.
Het kabinet wil 1 miljard euro bezuinigen op hoger onderwijs. Daarmee slopen zij de kwaliteit van het onderzoek en het onderwijs, en de toegankelijkheid voor studenten.

De geplande bezuiniging van kabinet gaat het hoger onderwijs hard treffen. De onderwijs- en onderzoekskwaliteit gaat achteruit, banen aan universiteiten verdwijnen en studeren wordt nog duurder. Dit bedreigt het vermogen om de grote problemen van onze samenleving aan te pakken!

Downloaden Statement HO: Bescherm onze wetenschap en ons hoger onderwijs!: https://beroepseer.nl

Datum en tijd: Maandag 2 september 2024, vanaf 11.00 uur
Plaats: Domplein, Utrecht

Meer info op AOb: www.aob.nl/actueel/campagne/kabinetsloopthogeronderwijs/

 

Noot
*) Landelijke beweging van universitaire medewerkers en studenten WOinActie, APNet, De Jonge Akademie, Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), Promovendi Netwerk Nederland (PNN), actiegroep 0.7 die pleit voor een eerlijke werkomgeving voor flexwerkers aan universiteiten, CasualAcadem die paal en perk wil stellen aan tijdelijke docentposities, en PostdocNL.

Gegevens

Datum:
2 september 2024
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht