De beroepseed van de sociaal werker voor het eerst afgelegd

«Ik beloof dat ik mijn beroep als sociaal werker op een verantwoorde, betrokken en betrouwbare wijze zal uitoefenen in overeenstemming met de beroepscode.
Met professionele deskundigheid en vakmanschap zal ik mij met respect, gewetensvol en integer inzetten om mensen in onze samenleving tot hun recht te laten komen in wisselwerking met hun sociale omgeving.
Dat verklaar en beloof ik!»

Jan Willem Bruins, directeur van Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW) bericht op de website dat eind mei 2024 voor het eerst de beroepseed van de sociaal werker is afgelegd.

Sociaal werkers werken al sinds 1962 volgens hun beroepscode, maar een beroepseed als symbolische handeling bij het toetreden tot de beroepsgroep was er nog niet. De laatste twee jaar heeft de BPSW samen met het beroepsonderwijs gewerkt aan de invoering van zo’n beroepseed. Onlangs stemden de hogescholen verenigd in het Landelijk Opleidingsoverleg Social Work in met de eed die vanaf 17 juni 2024 afgelegd gaat worden tijdens de diplomering.

Tijdens het symposium ter ere van het 20-jarig lustrum van de sociaalwerkopleiding van Hogeschool Zeeland op 30 mei 2024 te Middelburg hebben twee studentes als eersten de beroepseed afgelegd. Centraal op het symposium stond de positionering en profilering van het beroep sociaal werker.

Het uitspreken van de belofte tijdens de diplomering bekrachtigt met het ‘Dat verklaar en beloof ik’ een ritueel dat de bekendheid met de gemeenschappelijke waarden van de beroepsgroep vergroot.

Lees het hele artikel van Jan Willem Bruins, Nieuw: De beroepseed van de sociaal werker, BPSW, 17 juni 2024: www.bpsw.nl/actueel/columns/de-beroepseed-van-de-sociaal-werker/

Voor het eerst beschreven: Beroepsprofiel van de sociaal werker, Blogs Beroepseer, 12 september 2022: https://beroepseer.nl

De afbeelding bovenaan is van Fliqqer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer