Inkoopbeleid zorgverzekeraars is onpraktisch en leidt tot duurdere GGZ-zorg

Ingrid van den Brink, psychosociaal- en pastoraal therapeute heeft een brief geschreven aan politici in de hoop dat ze zich meer gaan inzetten voor de GGZ:

“Ondanks de geluiden uit het veld gaan de minister en zorgverzekeraars door met de hervormingen van de GGZ. In 2014 wordt met grote stappen de Basis GGZ en Generalistische GGZ ingevoerd. Over de invoering van de DBC – diagnosebehandelcombinatie – is zeven jaar gedaan. Deze hervormingen zijn ingrijpender en minder goed voorbereid en moeten sneller ingevoerd worden.

En dan nog het hoofdbehandelaarschap en inkoopbeleid van de zorgverzekeraars. Prof. M. Verbraak heeft er een artikel over geschreven in Psychopraktijk van april 2013. Hij is klinisch psycholoog en bijzonder hoogleraar Gezondheidszorgpsychologie, hoofdopleider GZ-psychologen bij SPON Radboud Universiteit Nijmegen en inhoudelijk directeur van de HSK-Groep

Ik hoop echt dat u meer voor de GGZ op gaat komen. De huidige ontwikkelingen leiden niet tot de gewenste bezuinigingen en marginaliseren de psychotherapie tot een product in de context van het marktdenken en daarmee verliest het de benadering van de cliënt in zijn menselijke context”.

Lees het artikel: Inkoopbeleid zorgverzekeraars leidt tot duurdere en minder duurzame GGZ, door Marc Verbraak, Psychopraktijk, april 2013: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer