Sturen op vertrouwen - Goed leidinggeven aan goed politiewerk door Jaco van Hoorn

Auteur Jaco van Hoorn, sinds 2010 lid van de korpsleiding van de politie Hollands Midden, schrijft in het Voorwoord  van Sturen op vertrouwen dat “...hij zes jaar disctrictschef van politie was en daarvoor vijf jaar plaatsvervangend districtschef. Dit boek gaat over die periode in mijn loopbaan. Ik denk dat dit de mooiste banen zijn die je kunt bedenken"” 
Van Hoorn stelde zich onder meer de vragen “Wat is de essentie van politiewerk?” en “Doe ik het wel goed?”
De antwoorden geeft hij aan de hand van persoonlijke ervaringen uit de praktijk en van talrijke gedachtewisselingen. 

Een heel andere, maar intrigerende vraag is: “Hoe zou onze samenleving eruit zien zonder politie?”
Van Hoorn laat zien wat voor organisatie de politie is en welke functie de politie heeft binnen de samenleving met haar vele niveaus.

Sturen op vertrouwen telt vijf hoofdstukken: Over de essentie van politie;  In verbinding met de samenleving; In ondergeschiktheid aan; Goed politiewerk en een Slotwoord. Het Woord vooraf is van Pieter Tops van het College van Bestuur van de Politieacademie en hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. 

Sturen op vertrouwen - Goed leidinggeven aan goed politiewerk, door Jaco van Hoorn, uitgeverij Boom, Amsterdam, 160 p., 2010.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer