Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wetenschap voor iedereen tijdens Citizen Science Day

11 augustus 2022 @ 11:00 - 18:00

Zaterdag 6 augustus is Citizen Science het dagthema van European City of Science Leiden 2022.
 
In Park de Houtkamp in Leiderdorp kun je die dag op allerlei manieren zelf aan wetenschap doen. Wetenschap is namelijk niet alleen voor wetenschappers, het is van ons allemaal. Iedereen met een nieuwsgierige geest kan meedoen met wetenschappelijk onderzoek, of zelf een eigen onderzoek beginnen in je eigen omgeving, ook zonder academische titel of achtergrond.
 
Met de smartphone app Obsidentify bijvoorbeeld. Daarmee help je biologen uit te zoeken hoe het staat met de biodiversiteit in Leiden en omgeving.
 
Projecten zoals Oeverplanten, Watermonsters en Waterdiertjes kunnen dankzij jouw hulp vaststellen hoe het gaat met het leven in en om het water. Met die informatie kan vervolgens bepaald worden op welke plekken er actie nodig is om die ecosystemen gezond te houden.
 
Met Stoepplantjes en Openbomenkaart kan je planten aankaarten in jouw omgeving die een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van hittestress in de stad en het ondersteunen van bestuivers en vogels voor een gezondere stadsnatuur.
 
Heel anders is het project Radio Galaxy Zoo. Dat draait om superzware zwarte gaten, en de radiogolven die ze uitzenden. Vanachter je computer kun je de astronomen helpen deze gigantische allesverslindende monsters in het midden van sterrenstelsels te identificeren. Dat kunnen mensen namelijk nog steeds beter dan computers. Zo veel afbeeldingen zijn er van mogelijke zwarte gaten, dat je in veel gevallen de allereerste persoon op aarde bent die zo’n zwart gat te zien krijgt.
 
Vind je het leuk om eigen vragen te stellen over onze leefomgeving, en een eigen wetenschapsproject te starten om erachter te komen hoe dat zit? Kom dan meedenken over interessante vragen die we kunnen stellen in verband met Leiden Seeing Stars – zoals “Hoe erg is onze lichtvervuiling?”, en “Wat is de invloed ervan op ons en de natuur?”
 
Datum en tijd: Zaterdag 6 augustus 2022, van Park de Houtkamp, Van Diepeningenlaan 1103, Leiderdorp
Entree: Gratis
 
Meer info bij Universiteit Leiden: www.universiteitleiden.nl/agenda/2022/08/wetenschap-voor-iedereen-tijdens-citizen-science-day
 
en
 
https://leiden2022.nl/activiteiten/citizen-science-day

 

Gegevens

Datum:
11 augustus 2022
Tijd:
11:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Leiderdorp

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer