Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelddag voor Sociaal Werk

16 maart 2021

De Werelddag voor Sociaal WerkWorld Social Work Day – wordt in 2021 gevierd op dinsdag 16 maart. Het is een belangrijke dag voor sociaal werkers wereldwijd waarop zij om aandacht vragen voor hun beroep en waarop zij hun boodschap de wereld in sturen. De Werelddag voor Sociaal Werk vindt elk jaar plaats op de derde dinsdag van maart. De organisatie ligt bij de Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers (IFSW) die streeft naar sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en sociale ontwikkeling door middel van bevordering van sociaal werk en het faciliteren van internationale samenwerking.

Thema voor de periode 2020 – 2030 is: Ubuntu: ik ben omdat we zijn –  Versterking van solidariteit en wereldwijde verbondenheid.

Silvana Martinez, president van IFSW over het thema: 

Het thema komt voort uit uitgebreid overleg binnen IFSW en daarbuiten. In een tijd waarin de mondiale politiek zich heeft teruggetrokken in nationalisme, is Ubuntu een krachtige boodschap over de noodzaak van solidariteit op alle niveaus: binnen de gemeenschap, de samenleving en wereldwijd. De boodschap luidt dat alle mensen met elkaar verbonden zijn en dat onze toekomst afhangt van het erkennen van de betrokkenheid van alle mensen bij het samen bouwen aan een duurzame, eerlijke en sociaal rechtvaardige toekomst”.

Meer info op de site van ISFW:  www.ifsw.org/social-work-action/world-social-work-day/world-social-work-day-2021/

World Social Work Month 2021 Events: www.basw.co.uk/world-social-work-month-2021-events

Gegevens

Datum:
16 maart 2021
Evenement Categorie:

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer