Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van reflectie met symposium in Amersfoort

20 november 2023 - 24 november 2023

De 16e Week van reflectie vindt plaats van 20 t/m 24 november 2023 en gaat feestelijk van start met het symposium Tijd voor reflectie en ethiek op maandag 20 november 2023. Een unieke dag met een inspirerende presentatie van prof. dr. Yvonne Engels, hoogleraar Zingeving in de gezondheidszorg in het Radboud umc.  Naast de presentatie zijn er voor de bezoekers praktijkgerichte workshops met actuele thema’s om aan deel te nemen.

Tijdens de Week van reflectie staat centraal: goede zorg, ethiek, ethische reflectie en moreel beraad.

Engels’ presentatie is getiteld Zingeving in de zorg – Wat houdt jouw cliënt in het bijzonder bezig? Daarin richt zij zich op de communicatie tussen zorgverleners en cliënt. “In hoeverre hebben zorgverleners niet alleen aandacht voor de aandoening van de cliënt, maar ook voor datgene wat die cliënt in het bijzonder bezig houdt? En hoe kan dit verbeteren, rekening houdend met hun drukke agenda’s?”

De Week van reflectie is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpmedewerkers, artsen, specialisten, cliënten, bestuurders en vele anderen. Zij gaan in de Week van reflectie in gesprek over goede zorg, en morele dilemma’s & vragen in de dagelijkse praktijk. De Week van reflectie is een breed en innovatief samenwerkingsverband van zorginstellingen, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, welzijn, sociaal domein, opleidingen, ambassadeurs en andere betrokkenen.

Datum en tijd van symposium: Maandag 20 november 2023, van 10.00 – 16.00 uur
Plaats: Amersfoort
Entree: aanmelden tot 20 oktober 2023: € 195,-, inclusief lunch, koffie/thee en documentatie. Na 20 oktober: € 245,-. Excl. BTW.

Meer info op Week van reflectie: www.weekvanreflectie.nl/activiteiten-23/symposium-2023-02.html

Overzicht workshops: www.weekvanreflectie.nl/activiteiten-23/00-alle-workshops.html

Activiteiten en deelnemers aan de Week van reflectie: https://weekvanreflectie.nl/index.html

Gegevens

Begin:
20 november 2023
Einde:
24 november 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Diverse locaties in Nederland