Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vind je droombaan

16 maart 2020 @ 10:00 - 17:00

Waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruizen, daar ligt je roeping. Aristoteles

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam.

Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele grote stap. Het kan voelen als falen. En zelfs als dat niet het geval is, brengt het de moeilijke vraag met zich mee: wat dan wel?!

In deze workshop onderzoek je een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.

We kijken deze dag naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.

De onderwerpen van deze intensive zijn:

Verwachtingen
Wat wil je van een baan? Waar komen je verwachtingen vandaan? Zijn ze realistisch? 

Keuzes
Hoe is je carrière tot nu toe verlopen en welke factoren hebben invloed gehad op je keuzes? 

Talenten
Waar ben je goed in? En welke talenten wil je kwijt in je werk? 

Plezier
Op welke manier wil je kunnen spelen in je werk? 

Waarden
Wat zijn je waarden? En hoe moeten en kunnen deze terugkomen in je werk? 

De behoefte van de wereld
Wat wil je bijdragen aan de wereld?

Onze instelling
Met welke instelling ben je onderweg naar je gewilde baan? Verwacht je dat het snel geregeld is of gun je jezelf de tijd? 

Aan de slag
De dag eindigt met praktische tips om er echt werk van te maken.

 

Docent: Lammert Kamphuis  is filosoof en auteur. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie hen kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 publiceerde hij zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven dat een bestseller werd. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

 

Datum en tijd: Maandag 16 maart 2020, van 10:00 – 17:00 uur
Plaats: School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
Entree: € 99,-, inclusief lunch

 

Aanmelden en meer info bij de School of Life: www.theschooloflife.com

 

Gegevens

Datum:
16 maart 2020
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer