Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stoïcijnse week

21 augustus 2024 - 25 augustus 2024

Verruim je blik deze zomer. De Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) biedt 22 filosofische summerschools aan op het landgoed in Leusden. Van 21  t/m 25  augustus 2024 is er de Stoïcijnse week.

De filosofie van de Stoa is een praktische filosofie die veel mensen inspireert. Tijdens deze summerschool lezen de deelnemers geschriften van klassieke stoïcijnen, onder wie Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius.

Volgens de stoïcijnen heeft de mens alleen invloed op de eigen gedachten en het eigen handelen. Toch laten mensen zich al te vaak frustreren door gebeurtenissen in de wereld en gedragingen van anderen. Met stoïcijnse denkoefeningen leer je je kalmte bewaren bij tegenslag, je aandacht te richten op wat je kunt beïnvloeden en te accepteren wat je niet kunt veranderen.

Met filosoof Dennis de Gruijter en gastdocenten drs. Sandrina Bokhorst, Bart Heuvingh, Stijn Donders, dr. Jeannine Suurmond en prof. dr. Han van Ruler.

Datum en tijd: Woensdag 21 t/m zondag 25 augustus 2024. Aanvang woensdag om 10.30 uur; einde zondag om 12.30 uur met afsluitende lunch
Plaats: Landgoed ISVW in Leusden. Met comfortabel verblijf in hotel. Met bediening en maaltijden.
Kosten: Variërend van € 917,70 tot € 1.215,50

Meer info en aanmelden op ISVW: https://isvw.nl/activiteit/stoicijnse-week-aug-2024/


Het leven van een mens is
wat zijn gedachten ervan maken

(Marcus Aurelius)

 

Gegevens

Begin:
21 augustus 2024
Einde:
25 augustus 2024
Evenement Categorie:

Locatie

Leusden