Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stilte door muziek

18 juli 2024 | 18:30 - 19:00

Hoe kan muziek zorgen voor stilte? Wat bedoelen we hier eigenlijk precies mee? En maakt het hierbij uit naar welke muziek je luistert? Kom even langs op de Zwarte Cross op 18 juli 2024 en laat je inspireren door de kennis van psycholoog en muziekwetenschapper Krisna Adiasto van de Radboud Universiteit en de muziek van Cassandra Onck en stort je weer in de Zwarte Cross!

Tegenstrijdig

We luisteren om verschillende redenen naar muziek. Op de Zwarte Cross bijvoorbeeld vooral om uit je dak te gaan of lekker op de dansen. Maar wist je dat muziek ook juist kan zorgen voor stilte? Vreemd, want vult muziek niet juist stilte op?

Wat is stilte?

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met stilte? Misschien denk je in eerste instantie aan de afwezigheid van geluid, maar het kan ook verwijzen naar een vorm van innerlijke rust en bezinning. Het luisteren naar muziek kan met andere woorden leiden tot een vorm van verstilling. Maar hoe werkt dit precies? Kan dit type stilte een manier zijn om rust in je hoofd te krijgen? En moet je hiervoor per se naar klassieke muziek luisteren, of kunnen heavy metal en apres-ski muziek hetzelfde effect hebben?

Kom luisteren naar psycholoog en muziekwetenschapper Krisna Adiasto en stel je eigen vragen. Cassandra Onck zorgt voor de muzikale omlijsting.

Krisna Adiasto is psycholoog en muziekwetenschapper aan de Radboud Universiteit. Hij deed onderzoek naar welke soort muziek het beste helpt bij het herstellen van stress.

Cassandra Onck is wetenschapper, zangeres en schrijver. Ze wilde altijd neurowetenschapper worden. De liefde voor muziek lokte haar echter naar het conservatorium in Arnhem. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd weg zet als fake-news.

Datum en tijd: Donderdag 18 juli 2024, van 18:30 – 19:00 uur
Plaats: Terrein van festival Zwarte Cross, Lichtenvoorde
Entree:  Dagkaart à € 37,50

Zie voor meer info op Radboud Reflects: www.ru.nl/services/sport-cultuur-en-ontspanning/radboud-reflects/agenda/stilte-door-muziek-radboud-reflects-zwarte-cross

Gegevens

Datum:
18 juli 2024
Tijd:
18:30 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Lichtenvoorde