Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Skills The Finals 2023 in Amsterdam

23 maart 2023 - 24 maart 2023

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt plaats in Amsterdam op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023. Tijdens deze tweedaagse finale in de RAI strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.
 
Deze finale keert jaarlijks terug waarbij vo- en mbo-leerlingen en studenten op het hoogste niveau hun talenten etaleren en waar het beroepsonderwijs wordt gepromoot.
 
WorldSkills Netherlands organiseert de finale dit jaar in nauwe samenwerking met het ROC van Amsterdam Flevoland.
 
Vakwedstrijden voor vmbo en mbo

 
Skills Talents en Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo. In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gaan leerlingen en studenten uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de 60 finalewedstrijden. Een deel van de winnaars kan deelnemen aan internationale vakwedstrijden tijdens EuroSkills of WorldSkills.
 
Skills The Finals trekt jaarlijks duizenden bezoekers die de wedstrijden live volgen. Daarnaast kunnen jongeren een Loopbaanoriëntatie en Begeleidingsprogramma (LOB-programma) met doe-activiteiten volgen waarmee zij zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding.
 
WorldSkills Netherlands directeur Erik van der Zwan: “Skills The Finals biedt vmbo-leerlingen en mbo-studenten maar ook docenten en bezoekers een onvergetelijke en zeer leerzame ervaring. Het staat in het teken van talent en vaktrots. Wij kijken uit naar dit jaarlijkse evenement voor het beroepsonderwijs, dat steeds belangrijker wordt bij het adresseren van diverse regionale en landelijke uitdagingen en agendapunten. Wij zijn trots dat wij het komende jaar opnieuw welkom zijn in Amsterdam.”
 
ROC van Amsterdam – Flevoland partner

Als partner van WorldSkills Netherlands heeft het ROC van Amsterdam – Flevoland een belangrijke rol in de organisatie van Skills The Finals. Edo de Jaeger, voorzitter Raad van Bestuur Stichting ROC van Amsterdam – Flevoland: “Skills The Finals is de plek voor onze studenten om hun talent en vakmanschap te laten zien. We zijn trots dat we komend jaar wederom organiserend partner zijn van het NK voor beroepen in Nederland en kijken ernaar uit de vele bezoekers een warm onthaal te bieden.”
 
Volledig programma, aanschaf tickets en meer info op: https://worldskillsnetherlands.nl/nieuws/stf/skills-the-finals-2023-rai-amsterdam/
 

Gegevens

Begin:
23 maart 2023
Einde:
24 maart 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer