Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Relationeel werken: gewoon doen & goed doen

28 maart 2023 @ 09:30 - 17:00

Het congres Relationeel werken – Gewoon doen en goed doen – vindt plaats in Veenendaal op 28 maart 2023. De deelnemers gaan op zoek naar een hernieuwd houvast voor professionals in het brede veld van GGZ, zorg en welzijn. Op het congres wordt ‘relationeel werken’ als antwoord gepresenteerd.

Relationeel werken betekent dat we de zorg- of hulpvrager zien als iemand die leeft in en uit relaties, in zijn context met verschillende rollen (moeder, broer, buurman, vrijwilliger of vriendin). Waarbij onderliggend bij veel (hulp)vragen een diep verlangen schuil gaat naar erkenning, erbij horen, gezien worden en van betekenis zijn.

De samenleving is onrustig

Er doen zich crisissen voor op vele maatschappelijke gebieden, polarisaties tussen groepen mensen zijn aan de orde van de dag, een afnemend vertrouwen tussen burgers en overheden wordt dagelijks genoemd in allerlei sociale media.
Tegelijkertijd zijn professionals in zorg, welzijn en publieke diensten op zoek naar passende antwoorden en oplossingen bij de onrust en dagelijkse vraagstukken van burgers. Afstemmen en aansluiten bij de werkelijkheid van burgers en hulpvragers is daarbij voor professionals geen eenvoudige opgave. De actuele maatschappelijke context met een klemtoon op beheersing, verantwoording en verzakelijking stelt grenzen aan wat ze mogen, wat ze kunnen binnen institutionele kaders.

Sprekers op het congres zijn: Prof. dr. Andries Baart; Prof. dr. Jim van Os; Philippe Delespaul; Anja Wouters; Ben Venneman; Bennie Nieuwenhuis; Jan den Bakker.

Datum en tijd: Dinsdag 28 maart 2023, van 9:30 – 16:30 uur
Plaats: De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal
Entree: € 345,-p.p. excl. btw. Ervaringsdeskundigen krijgen 20% korting. Vroegboektarief € 320,-, tot en met 10 januari 2023.

Volledig programma, inschrijven en meer info bij de organisator van het congres, Sympopna: https://sympopna.nl/events/relationeel-werken-gewoondoen-goeddoen-congres

Gegevens

Datum:
28 maart 2023
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Veenendaal

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer