Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie WRR-rapport ‘Het betere werk’

15 januari 2020 @ 20:00 - 22:00

Woensdagavond 15 januari 2020 presenteert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) het afsluitende WRR-rapport Het betere werk. De nieuwe maatschappelijke opdracht in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, in het bijzijn van Minister Koolmees van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

Het betere werk

De onderzoekers Godfried Engbersen, Monique Kremer en Robert Went geven allereerst een toelichting op het rapport. Minister Koolmees zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen en al een eerste reactie geven. Onder leiding van gespreksleider Natasja van den Berg komen vervolgens aan het woord: Mariëtte Hamer, voorzitter Sociaal Economische Raad (SER); Anne Megens, adviseur werkgeversvereniging AWVN; Semih Eski, voorzitter vakbond CNV-jongeren en Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf dat zich bezig houd met arbeidsbemiddeling en re-integratie.

In  Het betere werk pleit de WRR voor het bevorderen van goed werk door de overheid en sociale partners. Werk is goed voor het individu, de economie en de samenleving. Maar dat is vooral als het werk goed is.  In het rapport analyseert de WRR de kwaliteit van werk in ons land en kijkt daarbij naar de gevolgen van de technologisering, flexibilisering en intensivering van werk. Vervolgens doet de WRR negen aanbevelingen om goed werk voor iedereen die wil en kan werken te bevorderen.

Datum en tijd: Woensdag 15 januari 2020, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Pakhuis De Zwijger, Grote zaal, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Gratis

Aanmelden en meer info bij Pakhuis De Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/het-betere-werk

De presentatie is te volgen via livestream van Pakhuis de Zwijger.

 

Gegevens

Datum:
15 januari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer