Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Op zoek naar een goed einde met Bert Keizer

28 november 2021 @ 13:30 - 17:00

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven en voor iedereen onafwendbaar. Toch blijft de dood een mysterie, dat de meesten van ons met angst vervult. Hoe bereid je je voor op je eigen dood? Of op die van je dierbaren? Bert Keizer is al meer dan 25 jaar een van de belangrijkste denkers over de dood. Met humor en compassie bespreekt hij dit moeilijke onderwerp, bogend op zijn enorme ervaring als arts, filosoof en schrijver. Keizer geeft handvatten voor de omgang met ziekte, ouderdom en het ‘goede einde’. Tenslotte gaat hij in op ‘de ziel’. Daarbij is er veel ruimte voor vragen uit het publiek.

 
Bert Keizer studeerde filosofie in Nottingham, Engeland, en geneeskunde in Amsterdam. Als arts is hij al jaren een autoriteit op het gebied van euthanasie. Hij schreef columns voor Trouw en is auteur van vele boeken, waaronder Waar blijft de ziel? en recent Reis om de dood, “Het veelzijdigste, subtielste filosofische boek dat in jaren over de dood is verschenen in Nederland.”
 

Het debat wordt georganiseerd door SPOOR-cursus, bureau Serious Culture en Arminius en vindt plaats in de monumentale Grote Zaal van debatpodium Arminius in Rotterdam. Bij de prijs is inbegrepen: onbeperkt koffie/thee, luxe gebak van Koekela en een reader met de belangrijkste punten van Bert Keizer.
 
Programma
13:30  Over omgaan met ouder worden, omgaan met dementie en verlies
14:00  Vragen uit het publiek
14:15  Pauze met gebak
14:45  Over euthanasie
15:15  Vragen uit het publiek
15:45  Pauze
16:00  Over ziel en het lichaam
16:45  Vragen uit het publiek
17:00  Einde
 
Datum en tijd: Zondag 28 november 2021, van 13.30 – 17:00 uur
Plaats: Debatpodium Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Entree: € 45,00
 
Bestellen kaarten en meer info: https://arminius.nl/op-zoek-naar-een-goed-einde-met-bert-keizer/

Gegevens

Datum:
28 november 2021
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer