- Dit evenement is voorbij.
Onderwijsavond met Gijs Scholten van Aschat
14 maart 2019 | 19:30 - 21:30
Op 14 maart 2019 is geeft acteur Gijs Scholten van Aschat – voorvechter van de rol van kunst in de samenleving – op de onderwijsavond van het NIVOZ (Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken) een lezing met de titel Voor magie in spel is samen nodig. Dit keer niet op de vaste plaats van de onderwijsavonden, het Maitland-theater in Driebergen, maar in het Icoon Theater in Amersfoort-Vathorst.
Te gast is ook Janeke Wienk, die haar werk als promovendus gaat verbinden aan de lezing van Scholten van Aschat. Zij richt zich op de unieke mogelijkheden van de kunsten om existentiële vragen in het onderwijs te thematiseren.
Over het Nederlandse cultuurbeleid en de positie van de kunstenaar heeft Scholten van Aschat uitgesproken ideeën. Momenteel is hij als voorzitter verbonden aan de Akademie van Kunsten. Hij wil vanuit die rol vooral inzetten om de relatie tussen kunst en politiek te verbeteren. Ook toont hij zich nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs, getuige zijn bevlogen lezingen. Op het symposium Het nieuwsgierige kind in 2015 prak hij over de rol van verbeelding en empathie in het onderwijs. Daarnaast startte hij het project Luisteroren. Daarbij wordt op basisscholen creatief luisteren gestimuleerd.
Datum en tijd: 14 maart 2019, van 19.30 – 21.30 uur
Plaats: ICOON Theater, Amersfoort Vathorst
Entree: € 32,50
Meer info en bestellen toegangskaarten bij NIVOZ: https://nivoz.nl/nl/voor-magie-in-spel-is-samen-nodig
De vijf NIVOZ-onderwijsavonden van het seizoen 2018 – 2019 zijn:
3 oktober 2018: Rob Martens (en Marco Mout/Walhallab) – Spel als leermachine
7 november 2018: Amber Walraven (en Henk ter Haar) – Leren door onderwijs te maken.
10 januari 2019: Ellen Klatter (en Ron Bormans) – Over de regels van het spel
14 maart 2019: Gijs Scholten van Aschat – Voor magie in spel is samen nodig. (ICOON-theater, Vathorst College, Amersfoort)
12 juni 2019: René ten Bos en Henk Oosterling – Wat staat er op het spel en wat kunnen we ervan maken?