Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Onderwijsavond met Bas de Gaay Fortman

14 april 2021 @ 19:30 - 21:30

Oud-politicus Bas de Gaay Fortman publiceerde samen met zijn kleinzoon Olivier De grondwetwijzer – waarin ze Nederlanders uitleggen wat de waarden zijn waarop de samenleving is gebouwd. Het biedt een remedie tegen demagogie en populisme. De Gaay Fortman verzorgt op woensdag 14 april 2021 de vierde NIVOZ-onderwijsavond vanuit het idee van de liberale rechtstaat die in vergetelheid is geraakt, als zijnde mogelijk een pedagogische opgave.

De pedagogische opgave met zijn eigen kompas lijkt in onze scholen uit zicht geraakt, alsmede leiderschap dat dat vertegenwoordigt. Met de introductie van het begrip ‘burgerschap’ en daarop geënte programma’s en activiteiten trachten overheden aan de groeiende behoefte aan pedagogische oriëntatie tegemoet te komen, maar het ontbreekt aan een omvattend gesprek over de verantwoordelijkheid van de volwassenen in onze scholen.
Lees meer over het jaarthema van de NIVOZ-Onderwijsavonden De pedagogische opdracht van onderwijs: https://nivoz.nl/nl/jaarthema-in-2020-2021-de-pedagogische-opdracht-van-onderwijs

Bas de Gaay Fortman (83) is universiteitshoogleraar Political Economy aan de Universiteit Utrecht. Als Kamerlid voor de Politieke Partij Radicalen (PPR, een voorloper van GroenLinks) was hij tussen 1976 en 1983 betrokken bij het vaststellen van de laatste grondwet van Nederland. Die raakte volgens hem al snel in de vergetelheid. Tweede Kamerleden lijken nog steeds geen benul te hebben van de Grondwet, terwijl ze er wel een eed op hebben gezworen.

Locatie, tijd en aanmelden

De NIVOZ-onderwijsavonden vinden normaliter plaats in het sfeervolle theater Maitland, landgoed De Horst, De Horst 1 in Driebergen. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur inloop.
Vanwege RIVM-maatregelen informeert NIVOZ de deelnemers vooraf over de plannen met de onderwijsavond.

Zie voor nadere info en aanmelden de site van NIVOZ: https://nivoz.nl/nl/onderwijsavond-met-bas-de-gaay-fortman-de-liberale-rechtstaat-een-pedagogische-opgave


Onderwijsavonden seizoen 2020 – 2021

Gegevens

Datum:
14 april 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Driebergen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer