Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijsavond met Daan Roovers

16 juni 2021 @ 19:30 - 21:30

Filosofe Daan Roovers was tot maart 2021 Denker des Vaderlands. Ze sluit het jaarthema af door de laatste online NIVOZ-onderwijsavond – andermaal via Zoom – voor haar rekening te nemen, op woensdag 16 juni 2021. De praktische vraag die centraal staat: Hoe laat je bij de leerling de liefde voor de wereld ontstaan?

De pedagogische opgave met zijn eigen kompas lijkt in onze scholen uit zicht geraakt, alsmede leiderschap dat dat vertegenwoordigt. Met de introductie van het begrip ‘burgerschap’ en daarop geënte programma’s en activiteiten trachten overheden aan de groeiende behoefte aan pedagogische oriëntatie tegemoet te komen, maar het ontbreekt aan een omvattend gesprek over de verantwoordelijkheid van de volwassenen in onze scholen.
Lees meer over het NIVOZ-jaarthema De pedagogische opdracht van onderwijs.

In haar essay Liefde voor de wereld pakt Daan Roovers de vraag op: hoe en op welk moment zou de wereld bij kinderen geïntroduceerd kunnen/moeten worden? Het is de praktisch-pedagogische vraag die zich elke dag in vele verschillende situaties voor ouders en leraren voordoet. Het antwoord zal minder vanuit kennis alswel vanuit een mensbeeld gegeven worden en vanuit opvattingen over verantwoordelijkheid. Hoe behulpzaam zijn hier de pedagogische wetenschappen als bij kinderen liefde voor de wereld moet kunnen ontstaan?

Locatie, tijd en aanmelden

Deze NIVOZ-onderwijsavond vindt online plaats, via Zoom en een studio op landgoed De Horst in Driebergen. De avond begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur kun je met een speciale link inloggen

Entree: € 17,50

Aanmelden bij NIVOZ: https://nivoz.nl/nl/onderwijsavond-met-daan-roovers-de-praktische-vraag-hoe-laat-je-bij-de-leerling-de-liefde-voor-de-wereld-ontstaan


Onderwijsavonden seizoen 2020 – 2021

Gegevens

Datum:
16 juni 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Driebergen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer