Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Sociologie

24 november 2023

De Nacht van de Sociologie wordt gehouden in Rotterdam op 24 november 2023. Hoofdgast is de Franse socioloog Didier Eribon. Hij is er een belangrijke oorzaak van dat in Frankrijk, maar ook in Nederland ‘klasse’ weer op de agenda is komen staan.
De slotact is ook al bekend: voormalig Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg geeft zijn indringende en droog-komische sociologische kijk op Nederland. Verder is er de uitreiking van De sociologische bril, de prijs voor het beste publiek-sociologische boek van het afgelopen jaar. Samira van Bohemen vertelt over stereotypen in porno en Kees Schuyt legt uit hoe om te gaan met tolerantie.

Het vonnis van de samenleving – Didier Eribon

Didier Eribon schreef de klassieker Terug naar Reims, waarin hij laat zien dat ‘klasse’ nog steeds heel bepalend is voor hoe het leven verloopt. Hij was bedenker van de term ‘klassemigrant’, dat aangeeft hoe moeilijk het is om van klasse te veranderen. De zeven vinkjes van Joris Luyendijk zijn mede op zijn werk gebaseerd, waardoor in Nederland de discussie over ‘klasse’ weer gevoerd werd. Onlangs werd zijn recentere werk Het vonnis van de samenleving vertaald, dat gaat over klasseschaamte.

Eribon wordt geïnterviewd door Sinan Çankaya, winnaar van de E. du Perronprijs, Jan Hanlo Essayprijs De Sociologische Bril voor Mijn ontelbare identiteiten.

Datum en tijd: Vrijdag 24 november 2023, vanaf 20.00 uur
Plaats: Debatpodum Arminius, Museumpark 3,  Rotterdam
Entree: € 30,-;  of € 20,-

Tickets en meer info op Arminius: https://arminius.nl/nacht-van-de-sociologie-3/

Dit programma is georganiseerd door Debatpodium Arminius, Sociologische Bril, Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB), Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS), Sociale Vraagstukken, Universiteit van Amsterdam (UvA), Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en uitgeverij Boom

Gegevens

Datum:
24 november 2023

Locatie

Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer