Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leren boven presteren

22 juni 2022 @ 20:00 - 22:00

Onze cijferobsessie in het onderwijs onder de loep. Bijeenkomst in Amsterdam op 22 juni 2022.

 

We hebben een obsessie met meten in onze maatschappij, ook in het onderwijs. In de tweede aflevering van de reeks ‘De meetmaatschappij’ onderzoeken we hoe deze meetobsessie doordringt in het onderwijs, wat de consequenties daarvan zijn en hoe het anders kan. Het lijkt soms wel alsof het huidige onderwijssysteem de toekomstige generatie klaarstoomt om perfect in de meetmaatschappij te passen. Denk aan het belang van Cito-scores, examenuitslagen en lijstjes met de ‘beste’ scholen.
Hoe bepalen we eigenlijk wat goed onderwijs is? Wat als je niet meekomt in het regulier onderwijs? En is het uitdrukken van studiesucces en kwaliteit in dashboards en indicatoren wel zo’n goed idee? Hoe kunnen we meer inzetten op leren in plaats van presteren? Daarover gaan we vanavond in gesprek met academici, professionals en bestuurders.

 

Met o.a.: Berend van der Kolk, hoofddocent aan de Vrije Universiteit en auteur van het boek De meetmaatschappij. Waarom we alles meten en wat dat met ons doet (2021).

 

 Datum en tijd: Woensdag 22 juni 2022, van 20.00 – 22 uur
Plaats: Grote Zaal Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Gratis

 

Volledig programma, inschrijven en meer info bij Pakhuis De Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/leren-boven-presteren

 

Gegevens

Datum:
22 juni 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer