Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Korczak conferentie: Democratie moet je doen

11 november 2023 | 11:00 - 16:30

De Korczak conferentie wordt gehouden in het Kinderrechtenhuis te Leiden op zaterdag 11 november 2023. Thema is: Democratie moet je doen. Democratie en de inbreng van kinderen waren vanzelfsprekend bij bij de Poolse pedagoog Janusz Korczak, maar zijn dat vaak niet in onze wereld. Democratie moet je leren door te DOEN, op school, in de jeugdzorg, thuis en niet te vergeten in de politiek.

Een dag vol inspiratie voor iedereen die samen met kinderen en jongeren vorm wil geven aan deze wereld. Het thema komt op vele manieren aan bod: Bijdragen van Jacques Vriens, auteur van ‘Groep acht aan de macht’; prof. dr. Micha de Winter, pedagoog;  Save the Children met het programma ‘Speaking Minds’;  De Vreedzame School;  dr. Joop Berding, pedagoog; Lars Westra, vice-voorzitter van het Kinderrechtencollectief. Er zijn gesprekken met kinderburgemeesters en leden van kinderraden, klezmermuziek van Klezbez, uitreiking van de Korczak Studenten Oorkonde en een heerlijke lunch!

De dag is een initiatief van de Janusz Korczak Stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door het Kinderrechtencollectief en de stichting Utopa.

Datum en tijd: Zaterdag 11 november 2023, van 11.00 – 16.30 uur
Plaats: Kinderrechtenhuis, Hooglandse Kerkgracht 17B, Leiden

Aanmelden via info@korczak.nl; vermeld daarbij ‘Korczakdag 2023’

Voor meer info Korczak Stichting: https://korczak.nl/stichting/

en Kinderrechten: www.kinderrechten.nl

Gegevens

Datum:
11 november 2023
Tijd:
11:00 - 16:30

Locatie

Leiden